Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ... Σε EKTAKTO συναγερμό οι τουρκικές αρχές – «Προσπαθούμε να αποτρέψουμε μια σοβαρή απειλή»

Σενάρια σοβαρότατης εσωτερικής απειλής εντός τουρκικού εδάφους γνωστοποιήθηκαν από τις ίδιες τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας μέσω του Τ...


Σενάρια σοβαρότατης εσωτερικής απειλής εντός τουρκικού εδάφους γνωστοποιήθηκαν από τις ίδιες τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας μέσω του Τούρκου ΥΠΕΣ, προεξοφλώντας τρομερές εξελίξεις, λόγω προφανώς της στάσης του Ερντογάν με τους πυραύλους S-400 και τις ΗΠΑ, αλλά και της σχέσης του με την Ρωσία.

Πρόκειται σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, για πιθανό κύμα τρομοκρατικών επιθέσεων από το αριστερό Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο (DHKP-C) και το ΡΚΚ με έξωθεν βοήθεια, με το οποίο η ζωή των Τούρκων θα γίνει κόλαση, όπως πριν μερικά χρόνια.

Κανείς αξιωματούχος και πολίτης δεν θα είναι ασφαλής, σε περίπτωση που ξεσπάσει ένα τέτοιο κύμα τρομοκρατίας σε κυβερνητικά κτίρια και αλλού, με το οποίο είναι πιθανή ακόμη και εσωτερική εξέγερση κατά του Ερντογάν, ο οποίος έχει φυλακίσει 500.000 Τούρκους πολίτες και έχει διχάσει την χώρα.




«Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας προσπαθούν να αποτρέψουν μια σοβαρή απειλή από την περασμένη εβδομάδα», ανέφερε λακωνικά ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σόιλου πριν λίγο , χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για τη φύση της απειλής.

Ο ίδιος αναφέρθηκε σε μεγάλη απειλή εσωτερικής ασφάλειας κατά τη διάρκεια ενός τηλεοπτικού προγράμματος στο TRT, κατά το οποίο ανέφερε περίεργο περιστατικό που έλαβε χώρα στο τουρκικό κοινοβούλιο την Τρίτη.

Δυο ύποπτοι, ένας άνδρας και μια γυναίκα, που αναγνωρίστηκαν ως μέλη του αριστερού Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Κόμματος-Μετώπου (DHKP-C), συνελήφθησαν την Τρίτη μετά την άφιξή τους στο κτίριο του κοινοβουλίου, όταν προσπάθησαν να πιάσουν έναν φύλακα ασφαλείας ως όμηρο με άγνωστες προθέσεις.

Ο Σόιλού δήλωσε ότι οι τρομοκρατικές οργανώσεις στην Τουρκία έχουν προετοιμάσει όπως φαίνεται, πιθανές επιθέσεις σε ολόκληρη την χώρα προετοιμάζοντας ένα νέο κύμα βίας.

«Χάρη στην προσοχή και στις προσπάθειες των συναδέλφων μας, αντιμετωπίζουμε προς το παρόν με επιτυχία όλες τις απειλές από την περασμένη εβδομάδα και για 10 ημέρες. Δεν μπορώ να σας πω εδώ ποια είναι αυτή η απειλή. Αντιμετωπίζουμε μια όμως μια σοβαρή απειλή που σχετίζεται με το εσωτερικό της χώρας», ανέφερε ο Σόυλου.

Ο Τούρκος ΥΠΕΣ δήλωσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας σε όλη την Τουρκία, συμπεριλαμβανομένης της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας, είναι σε ύψιστη επιφυλακή ενάντια στις απειλές κατά της ασφάλειας.

Ο ίδιος υπουργός δήλωσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν αποτρέψει δεκάδες επιθέσεις στην Τουρκία χωρίς κανείς να επικρίνει όσους δεν είχαν ευχαριστήσει την τουρκική αστυνομία.

Αυτό που είναι κατανοητό από όλα αυτά είναι ότι η συγκεκριμένη στιγμή είναι πολύ κρίσιμη όχι μόνο για την Τουρκία, αλλά και για την χώρα μας, διότι το ΑΚΡ ενδεχομένως να θελήσει να εξάγει τα προβλήματα αυτά στο Αιγαίο και την Κύπρο, για να συσπειρώσει και να ελέγξει τον τουρκικό λαό, ο οποίος βρίσκεται πιθανότατα στα πρόθυρα εξέγερσης.

Η Τουρκία χρειάζεται να εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο και αξιόπιστο οικονομικό πρόγραμμα εάν θέλει να αποφύγει μια ακόμα υποβάθμιση της πιστοληπτικής της αξιολόγησης, δήλωσε υψηλόβαθμος αναλυτής του οίκου Moody’s, ανέφεραν τα διεθνή ΜΜΕ και σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στο εσωτερικό έχουμε την δημιουργία ενός σκηνικού απόλυτου τρόμου πάνω από την γειτονική χώρα και τον Ερντογάν.pentapostagma.gr