Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΩΡΑ... Ραγδαίες εξελίξεις στην Σαουδική Αραβία: Αγωγοί πετρελαίου χτυπήθηκαν από drones!

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην Μέση Ανατολή, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, η Σαουδική Αραβία δέχθηκε επίθεση από επιθετικά μη επανδρωμένα εναέρ...


Ραγδαίες οι εξελίξεις στην Μέση Ανατολή, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, η Σαουδική Αραβία δέχθηκε επίθεση από επιθετικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, τα οποία προχώρησαν σε χτυπήματα εναντίον αγωγών πετρελαίου.

Λίγες ώρες μετά την είδηση ότι οι Χούτι εξαπέλυσαν επίθεση ενάντια σε στρατηγικές εγκαταστάσεις και υποδομές της Σαουδικής Αραβίας, τώρα ο Υπουργός Ενέργειας της χώρας με ανακοίνωσή του, φουντώνει τα σενάρια για το αν οι προηγούμενοι ισχυρισμοί των σιιτών ανταρτών ήταν αληθινοί.




Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Sputnik, ο Υπουργός Ενέργειας, Βιομηχανίας και Ορυκτών Πόρων, Χαλίντ Μπιν Αλ Φάλη έκανε γνωστό πως δύο αγωγοί πετρελαίου έχουν υποστεί επίθεση από αεροσκάφη στη Σαουδική Αραβία.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η επίθεση, που προκάλεσε πυρκαγιά στον «Σταθμό 8″, σημειώθηκε σήμερα μεταξύ 6.00 π.μ. και 6.30 π.μ. τοπική ώρα. Στη συνέχεια σημείωσε ότι παρά την επίθεση, η παραγωγή και εξαγωγή του πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας θα συνεχιστεί «χωρίς διακοπή».

Αξίζει να σημειωθεί πως οι σταθμοί εξυπηρετούν την μεταφορά πετρελαίου μεταξύ Ανατολής – Δύσης, από τα πετρελαιοφόρα πεδία τις ανατολικές επαρχίες στο λιμάνι του Yanbu της δυτική ακτής της χώρας.

Τι είχαν ισχυριστεί προηγουμένως οι Χούτι
Τηλεοπτικός σταθμός τον οποίο ελέγχουν οι Χούτι στην Υεμένη μετέδωσε σήμερα ότι οι σιίτες αντάρτες εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον σαουδαραβικών εγκαταστάσεων. Δεν διευκρίνισε ποιοι ήταν οι στόχοι, ούτε πότε πραγματοποιήθηκε η επίθεση. Το μόνο που ανέφερε ήταν ότι η επιχείρηση έγινε με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Η Σαουδική Αραβία δεν έχει επιβεβαιώσει προς το παρόν τις πληροφορίες αυτές. Χθες το Ριάντ ανακοίνωσε ότι δύο τάνκερ του δέχθηκαν επίθεση στα ανοικτά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτωντην Κυριακή.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Masirah επικαλέστηκε αξιωματικούς των Χούτι οι οποίοι δήλωσαν ότι «επτά μη επανδρωμένα αεροσκάφη εξαπέλυσαν επιθέσεις εναντίον ζωτικής σημασίας σαουδαραβικών εγκαταστάσεων».





Με πληροφορίες από: Sputnik /ΑΠΕ – ΜΠΕ