Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΔΕΝ ΘΕΛΑΤΕ...;;; Βουλγαρία, Περού και Κολομβία πάνω από την Ελλάδα στον δείκτη ανταγωνιστικότητας!

Έκτη από το τέλος, στην 58η θέση, μεταξύ 63 χωρών, η Ελλάδα πάνω μόνο από Βενεζουέλα, Μογγολία, Αργεντινή, Κροατία και Βραζιλία, στην...



Έκτη από το τέλος, στην 58η θέση, μεταξύ 63 χωρών, η Ελλάδα πάνω μόνο από Βενεζουέλα, Μογγολία, Αργεντινή, Κροατία και Βραζιλία, στην λίστα του IMD για το 2019




Ουκρανία, Περού, Βουλγαρία, Ρουμανία και Κολομβία κατατάσσονται σε καλύτερη θέση από την Ελλάδα στον δείκτη ανταγωνιστικότητας του IMD για το 2019, καθώς η χώρα μας έχασε μία θέση στην Παγκόσμια Επετηρίδα Ανταγωνιστικότητας 2019 του "Institute for Management Development" (IMD) της Ελβετίας, παρά τη βελτίωση που παρουσίασαν οι επιδόσεις της χώρας σε τρεις βασικές κατηγορίες δεικτών, αυτές της οικονομικής, κυβερνητικής και επιχειρηματικής αποτελεσματικότητας.

Λαμβανομένων υπόψη 342 υποδεικτών, η Ελλάδα κατατάσσεται στην 58η θέση μεταξύ 63 χωρών, ανήκοντας στην ομάδα των δέκα κρατών-ουραγών, μαζί με τις χώρες Ουκρανία, Περού, Νότια Αφρική, Ιορδανία, Βραζιλία, Κροατία, Αργεντινή, Μογγολία και Βενεζουέλα, σύμφωνα πάντα με τα αποτελέματα της Παγκόσμιας Επετηρίδας, τα οποία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος* (ΣΒΕ).

Σημειώνει μάλιστα τη δεύτερη χειρότερη επίδοση στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την Κροατία (που είναι εξηκοστή), τη στιγμή που η Βουλγαρία και η Ρουμανία κατατάσσονται αντίστοιχα στην 48η και 49η θέση!



Στην 60ή θέση για την «Οικονομική Αποδοτικότητα»

Αναλυτικότερα, στην κατηγορία των δεικτών της «Οικονομικής Αποδοτικότητας», η Ελλάδα βρίσκεται στην εξηκοστή θέση μεταξύ 63 χωρών για το 2019, έναντι της εξηκοστής πρώτης στην προηγούμενη κατάταξη, ούσα τέταρτη από το τέλος. Μικρή βελτίωση σημειώθηκε επίσης στους δείκτες της «Κυβερνητικής Αποτελεσματικότητας», όπου κατατάσσεται επίσης εξηκοστή, έχοντας βελτιώσει κατά μία θέση την επίδοσή της σε σχέση με την περσινή χρονιά.




Στην κατηγορία των δεικτών της «Επιχειρηματικής Αποτελεσματικότητας», καταγράφεται βελτίωση της κατάταξης της Ελλάδας επίσης κατά μία θέση, σε σχέση με πέρυσι, αφού κατατάσσεται πλέον πεντηκοστή όγδοη.

Σε αντίθεση με τις τρεις προηγούμενες κατηγορίες δεικτών, στην κατηγορία των «Υποδομών» σημειώνεται μικρή επιδείνωση της κατάταξης της χώρας: συγκεκριμένα από την τεσσαρακοστή θέση του 2018, το 2019 κατατάσσεται τεσσαρακοστή πρώτη, εμφανίζοντας υποχώρηση για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά (σ.σ.τα αποτελέσματα και η συνολική αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας με όρους ανταγωνιστικότητας για την επετηρίδα του 2019 αφορούν τις επιδόσεις της κατά την προηγούμενη χρονιά, το 2018).

Η Παγκόσμια Επετηρίδα Ανταγωνιστικότητας (WCY) του IMD, αποτελεί -κατά τον ΣΒΕ- το πλέον αξιόπιστο «εργαλείο» διεθνών επενδυτών στο πλαίσιο της συνολικής αξιολόγησης του περιβάλλοντος δραστηριοποίησης των επιχειρήσεων σε χώρες και περιφέρειες, για την εξαγωγή των αποφάσεών τους σχετικά με την επιλογή τοποθεσίας χωροθέτησης των διεθνών τους δραστηριοτήτων.