Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Το Ραμαζάνι και η νηστεία του, «πονοκέφαλος» για τις ισλαμικές Αεροπορίες… όπως η τουρκική

defence-point.grΕξαιρετικά ιδιαίτερες είναι οι συνθήκες που δημιουργεί η μουσουλμανική γιορτή του Ραμαζανιού και ιδιαίτερα η ολοήμερη νηστε...


defence-point.grΕξαιρετικά ιδιαίτερες είναι οι συνθήκες που δημιουργεί η μουσουλμανική γιορτή του Ραμαζανιού και ιδιαίτερα η ολοήμερη νηστεία (σ.σ. στην κυριολεξία, χωρίς καν νερό) που προβλέπεται στην πιο αυστηρή μορφή του θρησκευτικού αυτού “εθίμου” για τις αεροπορικές δυνάμεις των χωρών αυτών. κατά συνέπεια και της Τουρκίας συμπεριλαμβανομένης.




Ενδιαφέρον δημοσίευμα ασιατικού μέσου (Ινδονησία / The Jakarta Post) που αφορά στην Ινδονησία, γίνεται αναφορά στο “αεροπορικό έθιμο” να πετούν μαχητικά F-16 και T50i (ελαφρό μαχητικό) χρησιμοποιώντας μάλιστα “μετάκαυση” (afterburner) των κινητήρων τους, με σκοπό να ειδοποιήσουν τους – πιστούς – πολίτες ότι έχει έρθει η ώρα να ξυπνήσουν για το πρωινό!


Αυτό τοποθετείται χρονικά λίγο πριν χαράξει (ενώ την έχουν κάνει… “ταράτσα” και μετά τη δύση του ηλίου), για να αντέξουν τη νηστεία μέχρι το επόμενο σούρουπο! Παρεμπιπτόντως, σε αρκετές από τις ισλαμικές χώρες, πρέπει να είσαι πολύ τολμηρός για αν δηλώνεις… μη πιστός, καθώς στα θρησκευτικά θέματα – και όχι μόνο – η “δυτική” έννοια της “ελεύθερης βούλησης” συγκρούεται με την απόλυτη πρωτοκαθεδρία του “νόμου του Θεού” σε όλες τις ανθρώπινες δραστηριότητες.

Επειδή όμως πολλά γίνονται και οι πτήσεις με μαχητικά αεροσκάφη δεν είναι και το πιο απλό πράγμα στον κόσμο για τον ανθρώπινο οργανισμό, έρχονται οι γιατροί και επισημαίνουν στους πτεράρχους, ότι οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες τον μήνα του Ραμαζανιού, θα πρέπει να ολοκληρώνονται τις πρωινές ώρες, πριν τις 10 το πρωί σε κάθε περίπτωση, όταν και τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα αρχίζουν και πέφτουν εάν νηστεύεις, ή μάλλον για την ακρίβεια, δεν τρως τίποτα.






Με απλά λόγια… μη σου τύχει κρίση με κάποιον κακό γείτονα και σου τύχει να χρειαστεί να αρτυθείς, αν και λογικά σημασία θα έχει να μην αιφνιδιαστείς και σε πιάσουν είτε με τα στομάχια γεμάτα, είτε εντελώς άδεια. Η εποχή του “heroic warfare” έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί, τότε που έδιναν τα χέρια πριν σφαχτούν και έλεγαν “ρίξτε πρώτοι εσείς τα βέλη… όχι σας παρακαλούμε, εσείς, αλίμονο”.



Εκτός κι αν φροντίζει ο Αλλάχ, που προφανώς δεν διαμαρτύρεται όταν π.χ. οι Τούρκοι δε σέβονται τις ελληνικές θρησκευτικές εορτές και τα κάνουν όλα μπάχαλο στο Αιγαίο, είτε για να μας “τη σπάσουν” είτε για να ελέγξουν αντανακλαστικά. Εδώ πλεονεκτούμε βέβαια, καθώς εάν θέλεις νηστεύεις, άσε που η ελληνική γαστρονομία διαθέτει υπέροχα νηστήσιμα γλυκά και αλμυρά…