Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Εκτός τόπου & χρόνου ο Τσίπρας: «Ο κόσμος με στηρίζει!» – «Δεν έχω πρόβλημα αν κάποιοι υπουργοί έχουν ταξιδέψει με σκάφος»

pentapostagmaΕξηγήσεις για τις «σκαφάτες» διακοπές του στο κότετο του εφοπλιστή Παναγόπουλου έδωσε και πάλι ο Αλέξης Τσίπρας. Σε συνέντ...


pentapostagmaΕξηγήσεις για τις «σκαφάτες» διακοπές του στο κότετο του εφοπλιστή Παναγόπουλου έδωσε και πάλι ο Αλέξης Τσίπρας.



Σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως «δεν έχω να κρύψω τίποτα, ούτε εισοδήματα, ούτε τις μετοχές που δεν έχω, ούτε τίποτα. Τον Αύγουστο του 2018 φιλοξενήθηκα στο σκάφος μιας συνεργατιδάς μου. Το έγραψε μέσο του Βαγγέλη Μαρινάκη, δεν είναι το λόγο να το διαψεύσω».




Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε με έμφαση: «Έχω το δικαίωμα κάποιες οικογενειακές και προσωπικές στιγμές να τις κρατήσω για μένα. Ούτε φωτογραφίες με τα παιδιά μου δεν έχω ανεβάσει. Είναι κάτι που δε θέλω». Προέβλεψε μάλιστα πως «αυτό από ένα σημείο και μετά, αφού αυτό δημοσιεύτηκε πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2018, και να φτάσει τώρα σε όλο αυτό 2 βδομάδες πριν από τις εκλογές, θα τους γυρίσει μπούμερανγκ.

Ερωτηθείς για το αν έχουν ταξιδέψει και άλλοι υπουργοί με κότερα, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, ο πρωθυπουργός απάντησε ως εξής: «Οσο επιμένει η ΝΔ στο θέμα αυτό, θα χάνει. Εγώ, δεν θα έχω κανένα πρόβλημα αν κάποιοι υπουργοί έχουν ταξιδέψει με σκάφη. Δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Δεν γνωρίζω όμως γιατί δεν με αφορά η προσωπική ζωή των υπουργών μου».

Ερωτηθείς αν νιώθει ότι η φιλοξενία σε σκάφος του δημιουργεί «υποχρέωση» ο Αλέξης Τσίπρας είπε «έχει σημασία ποιος σε φιλοξενεί» για να προσθέσει: «Εγώ δεν φιλοξενήθηκα στο σκάφος Μαρινάκη, ούτε στο Noor 1».




Κληθείς να κάνει εκτίμηση για το αποτέλεσμα των εκλογών, ο πρωθυπουργός απάντησε: «Θα είναι ντέρμπι οι ευρωεκλογές. Τις εθνικές δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να τις κερδίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης».




Υποστήριξε ότι νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις 26 Μαΐου θα δημιουργήσει σημαντικές εσωτερικές εξελίξεις στη ΝΔ. :«Αν χάσει στις ευρωεκλογές η ΝΔ αυτός που έχει άγχος πρέπει να είναι ο κ. Μητσοτάκης μήπως δεν είναι επικεφαλής της ΝΔ αν και τον θέλω πολύ ως αντίπαλο στις εκλογές του Οκτωβρίου» είπε με έμφαση.
Για αντιπαράθεση με Μητσοτάκη και προεκλογικό κλίμα

Δεν ξέφυγε η συζήτηση, πιστεύω ότι ήταν σχέδιο του επικοινωνιακού του επιτελείου. Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να μιλά για οικονομικά έχει πέσει έξω σε όλες τις προβλέψεις του.

Να μιλάς για τον νεκρό πατέρα κάποιου δεν έχει ξαναγίνει στην πολιτική ζωή. Δεν του ξέφυγε ήταν επιλογή. Ηρθε στη Βουλή και αναπαρήγαγε αθλιότητες ακροδεξιών εντύπων. Είπε ότι δεν έχει να ζητήσει συγγνώμη για κάτι.

Εγώ ασκώ κριτική στην πολιτικές του θέσεις, είπε για τον τρόπο που απέκτησε περιουσία. Για τον πατέρα του έχω τιμήσει την θέση του για το μακεδονικό, ο γιος του δεν το έχει κάνει. Ποτέ δεν ασχολήθηκα αν ήταν Εφιάλτες όπως έλεγε η αντιπολίτευση παλιά.

Ο πατέρας Μητσοτάκης ήταν πρωθυπουργός η ελληνική κοινωνία είχε εικόνα.

Η ελληνική κοινή γνώμη έχει εικόνα για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Ο δικός μου πατέρας όμως δεν ήταν γνωστός, όταν λοιπόν τον συκοφαντείς κατακάθεται αυτή η εικόνα η συκοφαντική.

«Ντέρμπι οι ευρωεκλογές, θα κερδίσουμε τις εκλογές»

Απαντώντας σε ερώτηση για τις προβλέψεις του αναφορικά με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως «τα δείγματα που έχω δείχνουν ότι έχει διαμορφωθεί μια δυναμική που δεν την είχαμε ούτε το 2015. Θα είναι ντέρμπι οι εκλογές. Γιατί από τη μια έχουμε τα πεπραγμένα και τα επιχειρήματα, και από την άλλη έχουμε το πείραμα της «μεταδημοκρατίας» με τα δεκάδες μέσα ενημέρωσης που «βαράνε» καθημερινά. Θα κάνω ότι μπορώ να υπάρχει ο κ. Μητσοτάκης απέναντί μου, γιατί δεν πιστεύω ότι υπάρχει πολιτικός αντίπαλος που θα μου κάνει τέτοια δώρα πριν τις εκλογές».

Σχετικά με τις εθνικές εκλογές ο κ. Τσίπρας προέβλεψε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα επικρατήσει, και εκτίμησε πως αυτό θα πυροδοτήσει εσωκομματικές εξελίξεις: «Εκτιμώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές και αυτό θα σημάνει εξελίξεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. Άγχος για το αν θα πάει σπίτι του, θα έχει ο κ. Μητσοτάκης. Αν χάσει τις ευρωεκλογές δεν θα τον έχω αντίπαλο τον Οκτώβρη. Και εγώ τον θέλω. Γιατί δεν θα βρω άλλον αντίπαλο που να κάνει τόσο απλόχερα λάθη- δώρα, όπως αυτό το χθεσινό».

Απαντώντας στο τι θα κάνει εάν ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει με μεγάλη διαφορά στις ευρωεκλογές, επανέλαβε πως ο σχεδιασμός για κάλπες τον Οκτώβριο, δεν αλλάζει: «Δεν υπάρχει ούτε μια πιθανότητα να συμβεί αυτό. Ο λαός γνωρίζει ότι είναι μια κρίσιμη «δημοσκόπηση» γι αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις ευρωεκλογές. Όπως και να είναι, δεν θα αλλάξει η στρατηγική μου μέχρι τις εθνικές κάλπες».

Και συνέχισε: «Το βράδυ της 26ης Μαΐου δεν θα είναι μόνο μια ήττα για το σύστημα, αλλά θα αλλάξει και η παράσταση νίκης για τις εθνικές εκλογές και το κλίμα όπου οι πολίτες θα διαπιστώσουν ότι πρέπει να φιλτράρουν αλλιώς την κάθε είδηση που αναπαράγουν τα μέσα της προπαγάνδας».

«Καταλύτης οι Πρέσπες, θα έχουμε όφελος»

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε κατά τα άλλα πως η Συμφωνία των Πρεσπών θα παράξει πολιτικό όφελος για τον ΣΥΡΙΖΑ. Εμφανίστηκε επίσης σίγουρος ότι δεν θα υπάρξουν απώλειες στη Μακεδονία για το κυβερνών κόμμα λόγω της συμφωνίας. «Όσο καταλαγιάζει στην συνείδηση των πολιτών πως η Συμφωνία των Πρεσπών κέρδισε πράγματα, πως ο πραγματικός κίνδυνος δεν είναι οι βόρειοι γείτονές μας, τόσο το κλίμα γυρίζει», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε

«Η συμφωνία των Πρεσπών ήταν ο καταλύτης για την αναδιάρθρωση του πολιτικού σκηνικού και της προοδευτικής συμμαχίας. Δυστυχώς η κ. Γεννηματά ακολούθησε την εθνικιστική γραμμή του κ. Μητσοτάκη».
«Αν συνεχίσει η Τουρκία τον ολισθηρό δρόμο θα υπάρξουν συνέπειες»

Ο κ. Τσίπρας έστειλε επίσης σαφές μήνυμα στην Άγκυρα, στον απόηχο των τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ και συνολικά στην ανατολική Μεσόγειο, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι η χώρα μας έχει ισχυρούς συμμάχους στην περιοχή. «Η Ελλάδα δεν είχε ποτέ στην πρόσφατη ιστορία της τόσο ισχυρή υποστήριξη και ισχυρές συμμαχίες. Από την Ε.Ε και στρατηγικούς συμμάχους στην περιοχή, όπως Ισραήλ και Αίγυπτο.

Η Τουρκία και λόγω των εσωτερικών της εντάσεων διατηρεί μια στάση αλλοπρόσαλλη. Έχουμε τη στάση πως μονομερείς ενέργειες κατά της Κύπρου και της Ελλάδας δεν θα γίνουν ανεκτές. Αν συνεχίσει η Τουρκία τον ολισθηρό δρόμο θα υπάρξουν συνέπειες. Αν συνεχιστεί αυτή η στρατηγική, μπορεί να υπάρξουν μέτρα και κυρώσεις οικονομικές. Η Τουρκία αντί να συνεχίσει αυτήν την πρακτική θα πρέπει να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες, να κάτσει στο τραπέζι του διαλόγου. Δεν θέλουμε να αμφισβητήσουμε τα δικαιώματα της Τουρκίας, αλλά δεν θα δεχτούμε να παραβιαστούν τα δικά μας», υποστήριξε χαρακτηριστικά.