Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΡΧΕΤΑΙ ΞΑΝΑ Η ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΚΟΝΗ... Λασποβοχή και ισχυροί νοτιάδες το Σαββατοκύριακο

Μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός το Σάββατο αρχικά στην Πελοπόννησο και βαθμιαία από τα δυτικά στην υπόλοιπη χώρα. Βροχές θα ...


Μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός το Σάββατο αρχικά στην Πελοπόννησο και βαθμιαία από τα δυτικά στην υπόλοιπη χώρα. Βροχές θα εκδηλωθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας, και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά.




Στο βίντεο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που ακολουθεί παρουσιάζονται προγνωστικοί χάρτες βροχόπτωσης μέχρι και τις βραδινές ώρες της Δευτέρας 06/05. Όπως φαίνεται, το διήμερο Κυριακή και Δευτέρα βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλώνονται κυρίως στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, καθώς επίσης στα ανατολικά και νότια νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου.

Παράλληλα θα επικρατήσουν ενισχυμένοι άνεμοι νοτίων διευθύνσεων με εντάσεις έως 8 μποφόρ στο Ιόνιο το Σάββατο και έως 9 μποφόρ στο Αιγαίο την Κυριακή.

Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν την μεταφορά σημαντικών ποσοτήτων Αφρικανικής σκόνης, προκαλώντας κατά τόπους λασποβροχές. Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι εκτιμώμενες συγκεντρώσεις σκόνης τις πρωινές ώρες της Κυριακής 05/05.

Συνοπτικά το Σάββατο:

Η συννεφιά πυκνώνει από τα δυτικά προς τα ανατολικά κατά τη διάρκεια της μέρας με βροχές να ξεκινούν το πρωί στα δυτικά/νοτιοδυτικά και να επεκτείνονται στα ανατολικά/βορειοανατολικά μέχρι το βράδυ. Οι βροχές ενδέχεται να είναι τοπικά έντονες κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια. Οι άνεμοι μέτριας προς ισχυρής έντασης νότιοι αλλά τοπικά πολύ ισχυρής στο νότιο Αιγαίο και νοτιοδυτικό Ιόνιο Πέλαγος. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Στην Αττική:

Αραιή συννεφιά που θα πυκνώσει μέσα στη μέρα και σποραδικές βροχές, κυρίως ασθενείς, θα εκδηλωθούν αργά το απόγευμα και το βράδυ σε όλο τον νομό. Οι άνεμοι νότιοι 3-5bf και η θερμοκρασία σε πτώση με μέγιστη τους 19 και ελάχιστη τους 14.