Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Συνωστιμός δυνάμεων σε Αιγαίο & Α. Μεσόγειο: Οι Ισραηλινοί «σκανάρουν» θέσεις των Τούρκων – Μαχητικά & πλοία σε ετοιμότητα

Νέες σοβαρότατες εξελίξεις έχουμε στην Α.Μεσόγειο σήμερα, με την πτήση τριών ισραηλινών κατασκοπευτικών αεροσκαφών τύπου Gulfstream G.5...


Νέες σοβαρότατες εξελίξεις έχουμε στην Α.Μεσόγειο σήμερα, με την πτήση τριών ισραηλινών κατασκοπευτικών αεροσκαφών τύπου Gulfstream G.550, τα οποία εκτέλεσαν αποστολές ISR, σαρώνοντας την περιοχή που δραστηριοποιούνται το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο, τα δύο νορβηγικά πλοία και κυρίως ο στολίσκος των τουρκικών πολεμικών πλοίων και υποβρυχίωνπου εξήλθαν από το λιμάνι Aksaz, απέναντι από την Ρόδο με κατεύθυνση νότια.





Πρόκειται για αιφνιδιαστικές κινήσεις από την Ισραηλινή πλευρά, που στόχο έχουν να παρακολουθούν από κοντά τις κινήσεις Ερντογάν σε Αιγαίο και Κυπριακή ΑΟΖ.

Εντωμεταξύ, ο Τούρκος ΥΠΑΜ Χουλουσί Ακάρ δήλωσε ότι η τουρκική άσκηση που ξεκίνησε σήμερα, «έχει σκοπό να εξασφαλίσει την ασφάλεια των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και του έθνους, την κυριαρχία, την ανεξαρτησία, τα θαλάσσια δικαιώματα και την προστασία των συμφερόντων σε Αιγαίο, Μαύρη θάλασσα και Α.Μεσόγειο», κάνοντας σαφές το υπόβαθρο υλοποίησης νέων προκλήσεων το επόμενο διάστημα.

Στην ίδια άσκηση με την ονομασία «Θαλασσόλυκος-2019» (DENİZKURDU), Τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν την δράση του συντάγματος πεζοναυτών με έδρα την Φώκαια της Σμύρνης, μοιρών εξοπλισμένων μη επανδρωμένων οχημάτων, μεταφορικών ελικοπτέρων και φυσικά των επίλεκτων αμφίβιων δυνάμεων SAT-SAS, σε συνεργασία με το μεγάλο αποβατικό πλοίο TCG BAYRAKTAR.

Στο πλαίσιο της άσκησης θα δοκιμαστούν τα κάτωθι συστήματα και σενάρια:

Εκτοξεύσεις πυραύλων επιφανείας-εδάφους (Ship-to-Land).

Βολές εξοπλισμένων εναέριων μη επανδρωμένων οχημάτων.

Παρατήρηση μη επανδρωμένων οχημάτων.

Βολές ελικοπτέρων με πυραύλους UMTAS και L-UMTAS.

Εκτόξευση πυραύλους IDAS σε ειδικούς στόχους από υποβρύχιο.

Συντονισμένες βολές ναυτικών όπλων και αεροσκαφών κατά στόχων επιφανείας.

Το αποβατικό πλοίο TCG BAYRAKTAR (L-402) θα εκτοξεύσει πυραύλους MIZRAK TRG-122 με βεληνεκές 35 χιλιομέτρων , οι οποίοι αναπτύχθηκαν από την ROKETSAN.

Την ίδια ακριβώς στιγμή το αιγυπτιακό πολεμικό ναυτικό έριξε στο νερό στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας την νεότερη γαλλικής κατασκευής κορβέτα τύπου Gowind της Αιγύπτου, με το όνομα Al-Moaz, παρουσία του Αιγύπτιου αρχηγού των στρατιωτικών δυνάμεων της Αιγύπτου Μοχάμεντ Φαρίιν.