Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ «ΕΘΑΨΑΝ» ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΜΑΣΤΟΡΑΚΗ: Ο ίδιος ο «Εθνάρχης» ζήτησε να γίνει η διαβόητη εκπομπή για το Πολυτεχνείο!..

Μια εκπληκτική αποκάλυψη που έχουν αποκρύψει εδώ και 10 μέρες όλα τα ΜΜΕ έκανε ο Νίκος Μαστοράκης, αργά την νύχτα της Τρίτης 14 Μαΐου 2...



Μια εκπληκτική αποκάλυψη που έχουν αποκρύψει εδώ και 10 μέρες όλα τα ΜΜΕ έκανε ο Νίκος Μαστοράκης, αργά την νύχτα της Τρίτης 14 Μαΐου 2019 στον «Σκάϊ», όπου βρέθηκε φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Βινύλιο» των «Ράδιο Αρβύλα»… Μιλώντας στον οικοδεσπότη Αντώνη Κανάκη και την παρέα του, ο 78χρονος πλέον Νίκος Μαστοράκης αναφέρθηκε στην περίφημη συνέντευξη των συλληφθέντων «Παιδιών του Πολυτεχνείου» που πήρε ο ίδιος κατ’ εντολήν του τότε υφυπουργού Τύπου, Σπύρου Ζουρνατζή. Η πολυσυζητημένη εκείνη συνέντευξη γυρίστηκε σε βίντεο την Τετάρτη 21 και μεταδόθηκε από την ΥΕΝΕΔ το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 1973, επτά ημέρες μετά το «Ηρωϊκό Πολυτεχνείο» και λίγες ώρες πρίν το Πραξικόπημα Ιωαννίδη που ανέτρεψε τον Γεώργιο Παπαδόπουλο και τον Σπύρο Μαρκεζίνη…




Ο «ΕΘΝΑΡΧΗΣ» ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΙΧΕ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΣΤΟΡΑΚΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ!..

Για πρώτη φορά, ο Μαστοράκης αποκάλυψε το εξής εκπληκτικό: Ο ίδιος ο «Εθνάρχης» Καραμανλής, που ζούσε τότε αυτοεξόριστος στην οδό Μονμορανσύ των Παρισίων και έπαιρνε κάθε μήνα την πρωθυπουργική σύνταξη από την κακιά Χούντα, του είχε ζητήσει στο τηλέφωνο (μέσω του σφουγγοκωλάριού του, Τάκη Λαμπρία) να γίνει η συνέντευξη με τους συλληφθέντες του «Ηρωϊκού Πολυτεχνείου», ώστε να δεί όλος ο κόσμος το απεχθές πρόσωπο της Χούντας!.. Ο «Στόχος» μεταφέρει επί λέξει τα λόγια του Μαστοράκη, για τον Ιστορικό του Μέλλοντος…

ΝΙΚΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΚΗΣ: «…Ο Ζουρνατζής με είχε πιέσει πάρα πολύ να την κάνω και είχα πεί ΟΧΙ τρείς φορές. Πρίν από μένα είχε πεί ΟΧΙ ο Φρέντυ ο Γερμανός ότι ήταν άρρωστος και δεν μπορούσε. Εγώ είχα πεί απλώς ότι δεν θέλω να το κάνω. Ο Ζουρνατζής, την τελευταία φορά που με κάλεσες στο γραφείο του, μού είπε: - Θέλω να σας δώσω στο τηλέφωνο έναν φίλο σας για να σας πεί την γνώμη του για την εκπομπή. Και παίρνει τηλέφωνο στο Λονδίνο τον Τάκη τον Λαμπρία, το δεξί χέρι του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ο Λαμπρίας με ήξερε πολλά χρόνια, σαν διευθυντής μου στην «Μεσημβρινή». Ήταν πολύ φυσικό να σέβομαι την άποψή του και την γνώμη του για το συγκεκριμένο θέμα. Τον ρώτησα, λοιπόν, αν είναι αλήθεια ότι θαρθεί να βγάλει την «Βραδυνή», επί καθεστώτος Μαρκεζίνη, υποτιθέμενης μελλούσης Εκδημοκράτισης. Κι επίσης τον ρώτησα εάν συμφωνούσε στο να κάνω την εκπομπή με την συνέντευξη των παιδιών του Πολυτεχνείου. Και μού είπε ο Λαμπρίας: «Κύριε Μαστοράκη, εγώ σας συμβουλεύω να την κάνετε. Γιατί θα είναι η πρώτη φορά που θα ακουστεί μια ελεύθερη φωνή στην Τηλεόραση της Χούντας»… ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑ: «Είναι μόνο δική σας γνώμη αυτή, κύριε Λαμπρία;».

Και μού είπε ΟΧΙ, χωρίς άλλη επεξήγηση… Κι έτσι πείστηκα και έκανα την εκπομπή που τελικά ήταν αλογόκριτη. Πρίν ξεκινήσει, έδωσα την ευκαιρία στους φοιτητές να πούν αν θέλουν να συμμετάσχουν. Και είπαν ΝΑΙ. Ο Σπύρος ο Ζουρνατζής ήταν εκεί παρών και τους είπα: «Ο κύριος με την πίπα που μού είπε να σας πώ ότι είναι υπάλληλος της ΕΡΤ, δεν είναι υπάλληλος της ΕΡΤ, είναι ο υπουργός του Μαρκεζίνη. Από αυτόν παίρνετε τις εγγυήσεις. Ξέρετε αν θα τις τηρήσει;»

ΜΙΑ ΖΩΗ ΒΟΛΕΨΑΚΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΓΟΣΤΡΑΤΟΣ Ο «ΚΟΥΦΟΣ» ΕΘΝΑΡΧΗΣ…

ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, και υπό τις πιεστικές ερωτήσεις του Αντώνη Κανάκη, ο Νίκος Μαστοράκης διαβεβαίωσε ότι η περίφημη εκείνη συνέντευξη ήταν εντελώς αλογόκριτη, σε σημείο να φαίνεται ακόμη και το γκαρσόνι που του έδωσε σε χαρτάκι μια ερώτηση του Ζουρνατζή!




Στο ερώτημα γιατί τελικά οι εγγυήσεις του Ζουρνατζή δεν τηρήθηκαν, με αποτέλεσμα οι συμμετασχόντες φοιτητές στην εκπομπή του Πολυτεχνείου να καταλήξουν στα μπουντρούμια της Χούντας ή με δυσμενείς μεταθέσεις ως φαντάροι στα σύνορα, Ο ΜΑΣΤΟΡΑΚΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ: «Δεν τίς τήρησε το Καθεστώς που ανέτρεψε τον Ζουρνατζή και τον Μαρκεζίνη. Είναι τόσο περίπλοκο το πράγμα… Αν με είχες προετοιμάσει, θα μπορούσα να σού είχα φέρει υλικό και μαρτυρίες γι’ αυτή την υπόθεση»!..

ΤΟ ΠΙΑΣΑΤΕ; Ο ίδιος ο εξόριστος στο Παρίσι, Κωνσταντίνος Καραμανλής, είχε δώσει (μέσω του εξ απορρήτων του, Τάκη Λαμπρία) το «πράσινο φώς» στον Νίκο Μαστοράκη να κάνει την συνέντευξη με τα παιδιά του Πολυτεχνείου!..

Κι επί 25 χρόνια (μέχρι το 1998 που «τα τίναξε») ο «Εθνάρχης» είχε τραβήξει την ουρά του απέξω και άφηνε τους κάθε λογής αντιχουντικούς και μπολσεβίκους να κατηγορούν ως… ΧΟΥΝΤΙΚΟ τον καημένο τον Μαστοράκη!.. Αυτός ήταν μια ζωή ο Κωνσταντίνος Καραμανλής: Κοπανατζής, φυγόστρατος από όλους τους Εθνικούς Αγώνες, πήρε απαλλαγή από τον Στρατό διότι τάχα ήταν κουφός, επί Κατοχής καλοπερνούσε με τους μαυραγορίτες όπως έχει αποκαλύψει ο ίδιος ο πάτρωνάς του, Λάμπρος Ευταξίας, επί Συμμοριτοπολέμου δεν έβγαζε άχνα και κοιτούσε να βολευτεί και πάει λέγοντας… Θ/Χ/ - Εφημεριδα «Στόχος»