Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΑΛΕΞΕ ΠΛΕΥΡΑ! Μετά την οριστική διακοπή επικοινωνίας ΗΠΑ-Τουρκίας η Μόσχα αγκυροβολεί στα Στενά - ΦΩΤΟ

Πριν λίγα 24ωρα η ρωσική φρεγάτα,κλάσης Admiral Grigorovich, η "Admiral Essen" οπλισμένη με τους πυραύλους κρουζ, αγκυροβόλησε σ...


Πριν λίγα 24ωρα η ρωσική φρεγάτα,κλάσης Admiral Grigorovich, η "Admiral Essen" οπλισμένη με τους πυραύλους κρουζ, αγκυροβόλησε στο λιμάνι της Κωνσταντινούπολης δίπλα από το Τοπ Καπί όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες παρακάτω




Η αφορμή για αυτόν τον αγκυροβολισμό ήταν η έκθεση IDEF 2019, όμως λίγο αργότερα από μπροστά πέρασε ένα ρωσικό υποβρύχιο, το "Kolpino" δίνοντας εικόνα ρωσικής ναυτικής βάσης στα Στενά.

Όλως τυχαίως η ρωσική παρουσία αυξήθηκε μετά το αποτυχημένο τηλεφώνημα Τραμπ-Πούτιν και αυτό έχει την σημασία του.

Η Άγκυρα ήθελε να δείξει στην Δύση ότι πλέον τα Στενά «ανήκουν» στην Μόσχα και συνεπώς οι Ρώσοι πέτυχαν τον μακραίωνο σκοπό τους που ήταν να κατέβουν απρόσκοπτα στα «ζεστά νερά» της Μεσογείου.

Μια πολύ σημαντική για τα ελληνικά συμφέροντα εξέλιξη έλαβε χώρα το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις, καθώς η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ Ρ.Τ.Ερντογάν και Ν.Τραμπ όχι μόνο κρίθηκε ως «άκρως απογοητευτική» αλλά θα είναι και η τελευταία επικοινωνία που θα έχουν μεταξύ τους οι δύο πρόεδροι.

Αυτό σημαίνει πως επήλθε οριστική ρήξη στις σχέσεις των δύο προέδρων και πλέον έχει κοπεί κάθε ουσιαστικός δίαυλος μεταξύ των δύο χωρών και πλέον όλα μπορούν να συμβούν αλλά σημασία έχει τι μπορεί να εκμεταλλευθεί το ελληνικό πολιτικό σύστημα προς όφελος της χώρας.