Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Με προβλήματα λόγω μη προσέλευσης μελών των εφορευτικών επιτροπών οι εκλογές

Από το μεσημέρι δυσκολότερη η κατάσταση καθώς αυξάνεται ο αριθμός των ψηφοφόρων που προσέρχονται στα εκλογικά τμήματα Με προβλήματα που αφ...


Από το μεσημέρι δυσκολότερη η κατάσταση καθώς αυξάνεται ο αριθμός των ψηφοφόρων που προσέρχονται στα εκλογικά τμήματα
Με προβλήματα που αφορούν κυρίως την μη προσέλευση μελών των εφορευτικών επιτροπών στα εκλογικά τμήματα που είχαν τοποθετηθεί, ανάμεσα τους και σε αυτό που ψήφισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συνεχίζονται οι Ευρωεκλογές και οι Αυτοδιοικητικές εκλογές.




Συγκεκριμένα, στο εκλογικό τμήμα που ψηφίζει ο Αλέξης Τσίπρας, δεν είχαν προσέλθει οκτώ μέλη από τις εφορευτικές επιτροπές, ενώ έλειπαν μέλη και από την εφορευτική επιτροπή, στο τμήμα που ψήφισε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στην Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, το πρόβλημα προέκυψε κυρίως λόγω της αύξησης του αριθμού των εκλογικών τμημάτων, καθώς στους Καλλικρατικούς Δήμους οι εκλογείς ψηφίζουν σε δύο τμήματα, αντί σε ένα.





Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρη Βερβεσό, το πρόβλημα της μη εμφάνισης μελών κάποιων εφορευτικών επιτροπών έχει αντιμετωπισθεί με επιτυχία από τους δικαστικούς αντιπροσώπους, τους δύο γραμματείς που προβλέφθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών για τα μεγάλα αστικά κέντρα και τον ένα στα υπόλοιπα και τους εκλογικούς αντιπροσώπους, οι οποίοι συνδράμουν στην εκλογική διαδικασία στα πλαίσια που προβλέπει η εκλογική νομοθεσία.

Ωστόσο, από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες που παρατηρείται αύξηση του αριθμού των ψηφοφόρων, οι οποίοι πάνε να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, σχηματίζονται ουρές έξω από τα εκλογικά τμήματα. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις δεν λείπουν οι εντάσεις μεταξύ των ψηφοφόρων, αλλά και τα ξεσπάσματα εναντίον των δικαστικών αντιπροσώπων και των γραμματέων των τμημάτων.

Την ίδια ώρα, η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλει νόθευση της εκλογικής διαδικασίας, υποστηρίζοντας ότι σε αρκετά εκλογικά τμήματα, είτε δεν δίνονται στους εκλογείς τα ψηφοδέλτια του κόμματος, είτε δεν υπάρχουν καν. Αλλά και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Δημήτρης Βάνης, υποστηρίζει ότι σε κάποια εκλογικά τμήματα της περιφέρειας δεν υπάρχει το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του, παρά του ότι στάλθηκαν περισσότερα ψηφοδέλτια από τους εγγεγραμμένους στα τμήματα αυτά.