Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο Τραμπ δίνει το χρίσμα στον Σάναχαν για νέο υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ... Πιστός στο Δόγμα του Εξ Ανατολών κινδύνου!

Μετά από αρκετούς μήνες αναμονής, ο Πάτρικ Σάναχαν, στέλεχος της αμυντικής βιομηχανίας των ΗΠΑ επί σειρά ετών και αναπληρωτής υπουργός Ά...


Μετά από αρκετούς μήνες αναμονής, ο Πάτρικ Σάναχαν, στέλεχος της αμυντικής βιομηχανίας των ΗΠΑ επί σειρά ετών και αναπληρωτής υπουργός Άμυνας μετά την παραίτηση του Τζέιμς Μάττις πέρυσι τον Δεκέμβρη, αποτελεί πλέον επίσημα την επιλογή του προέδρου Τραμπ για την θέση.




Σε ανάρτησή της στο Τουίτερ, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς δήλωσε ότι το χρίσμα του Σαναχάν για την θέση αυτή «βασίστηκε στην εξαιρετική του υπηρεσία στη χώρα και στην αποδεδειγμένη ικανότητά του να ηγηθεί του υπουργείου Άμυνας. Έχει διατελέσει αναπληρωτής υπουργός Άμυνας από την 1η Ιανουαρίου.»

Ο Σάναχαν από την πλευρά απάντησε με άλλη ανάρτηση για να ευχαριστήσει τον πρόεδρο για την εμπιστοσύνη του: «Εάν επιβεβαιωθεί από τη Γερουσία, θα συνεχίσω την επιθετική εφαρμογή της εθνικής μας αμυντικής στρατηγικής. Είμαι αφοσιωμένος στον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεών μας, έτσι ώστε οι καταπληκτικοί μας στρατιώτες, ναυτικοί, αεροπόροι και πεζοναύτες να έχουν όλα όσα χρειάζονται για να κρατήσουν το στρατό μας θανάσιμο και τη χώρα μας ασφαλή».

Ο Σάναχαν υπηρετούσε ήδη ως υφυπουργός Άμυνας υπό τον Τζέιμς Μάττις από τον Απρίλιο του 2017. Και στους δυο ρόλους του στο υπουργείο μέχρι στιγμής, τόσο ως υφυπουργός όσο κι ως αναπληρωτής υπουργός, ο Σάναχαν είχε καταστήσει σαφές ότι η προτεραιότητά του είναι η Κίνα πάνω από όλα.

Με λίγα λόγια αποσκοπούσε στο να αλλάξει τον προσανατολισμό των Ενόπλων Δυνάμεων από μία δομή διεξαγωγής επιχειρήσεων εναντίον ανταρτών και τρομοκρατών σε μία δομή ικανή να ανταπεξέλθει στην συγκεκριμένη αναδυόμενη πρόκληση εξ ανατολών.