Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Θρήνος στα Ρόβια Ανδρίτσαινας για τη δολοφονία της 53χρονης Ευσταθίας Γιαννοπούλου στο Πααιό Φάληρο..

Στο πένθος έχει βυθιστεί η περιοχή της Ανδρίτσαινας, στο άκουσμα της δολοφονίας της Έυσταθίας Γιαννοπούλου από τον αδελφό της, Νίκο, προχθέ...


Στο πένθος έχει βυθιστεί η περιοχή της Ανδρίτσαινας, στο άκουσμα της δολοφονίας της Έυσταθίας Γιαννοπούλου από τον αδελφό της, Νίκο, προχθές το βράδυ, λίγο μετά τις 10:30μ.μ. έξω από το σπίτι της στο Παλαιό Φάληρο, καθώς η 53χρονη εκπαιδευτικός καταγόταν από τα Ρόβια και επισκεπτόταν συχνά το χωριό-γενέτειρα του πατέρα της.

Η πρόεδρος της ΤΚ Ροβίων, Έφη Αθανασοπούλου, η οποία διατηρούσε στενούς φιλικούς δεσμούς με την Ευσταθία, κάνει λόγο στην εφ. «Πατρίς» για ένα προαναγγελθέν έγκλημα, το οποίο όλοι γνώριζαν ότι κάποια στιγμή θα συμβεί αλλά κανένας δεν το απέτρεψε.




«Το ήξεραν όλοι και κανένας δεν έκανε τίποτα επί της ουσίας. Την απειλούσε συνεχώς, πήγαινε και την έβριζε στο σχολείο όπου εργαζόταν, της έσκαγε τα λάστιχα στο αυτοκίνητο, παραμόνευε έξω από το σπίτι της για να της επιτεθεί και απειλούσε και τους γείτονες αν του έλεγαν κάτι. Της έλεγα συνέχεια “πρόσεχε, θα σε σκοτώσει”, γιατί κάθε φορά που συναντιόμασταν, μου εκμυστηρευόταν όσα τράβαγαε από τον αδελφό της», δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» η κα Αθανασοπούλου και πρόσθεσε ότι παρά τις μηνύσεις και τις καταγγελίες στις αστυνομικές και δικαστικές αρχές, ο αδελφός της παρέμενε ελεύθερος και συνέχιζε να της κάνει τη ζωή μαρτύριο.

«Είχε έρθει στις Απόκριες και τα είπαμε τελευταία φορά. Της είπα ξανά να κάνει κάτι για να προστατευτεί, γιατί αυτός προκαλούσε συνέχεια επεισόδια. Μια φορά χρειάστηκε να την κρύψω στο σπίτι μου για να γλιτώσει τον ξυλοδαρμό. Ξέρω ότι είχε βάλει δικηγόρο κάποια στιγμή και ότι είχε σκεφτεί να προσλάβει και ιδιωτικούς αστυνόμους. Μου είχε πει επίσης ότι πήγε στην Αστυνομία και στον Εισαγγελέα. Για αυτό το λόγο είχε φύγει από την Καλλιθέα, που ήταν το πατρικό τους, και είχε μετακομίσει στο Παλαιό Φάληρο», είπε χαρακτηριστικά στην εφ. «Πατρίς».


Τη μαχαίρωσε με στιλέτο!

Σύμφωνα με τις περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων, ο 50χρονος την καταδίωξε, την ακινητοποίησε τραβώντας την από τα μαλλιά έξω από το σπίτι της και τη μαχαίρωσε με στιλέτο στην πλάτη. Η 53χρονη Ευσταθία διακομίστηκε άμεσα στο Τζάνειο νοσοκομείο του, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών υπέκυψε στα βαρύτατα τραύματά της.




«Κάποιος κύριος κυνηγούσε μια κυρία, την έπιασε από τα μαλλιά. Αυτός την έβριζε κι αυτή φώναζε βοήθεια. Εγώ είδα γροθιές στην πλάτη. Όμως κράταγε στιλέτο και της έριξε τρεις μαχαιριές. Η γυναίκα μάλλον εδώ ξεψύχησε. σε πέντε λεπτά ήρθε το ΕΚΑΒ, το 100, τον δράστη το κυνηγήσαμε αλλά είχε το αμάξι στη γωνία, μπήκε και εξαφανίστηκε», δήλωσε στο protothema.gr συγκλονισμένος κάτοικος της περιοχής που είδε την άγρια δολοφονία να διαδραματίζεται μπροστά στα μάτια του.

Μάρτυρας πρόλαβε και σημείωσε την πινακίδα του αυτοκινήτου του 50χρονου δράστη και ήδη οι αστυνομικές αρχές διενεργούν εκτεταμένες αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Υπόδειγμα δασκάλας

Η 53χρονη Ευσταθία Γιαννοπούλου ήταν εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Τα τελευταία χρόνια εργαζόταν στο Ράλλειο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά και ήταν ιδιαίτερα αγαπητή και δημοφιλής στην εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα. Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου ανάρτησε εικόνα πένθους στη σελίδα στο φέισμπουκ, ενώ δεκάδες εκπαιδευτικοί και γονείς εξέφρασαν τη θλίψη τους για τον άδικο χαμό της.

Η 53χρονη Ευσταθία ήταν ιδιαίτερα αγαπητή και στα Ρόβια, καθότι ερχόταν πολύ συχνά στο χωριό σε γιορτές και αργίες. Διατηρούσε στενές σχέσεις με τους κατοίκους της κοινότητας, ενώ της άρεσε να παρακολουθεί τη Γιορτή Απόδημου Ελληνισμού στα Μακρίσια κάθε Αύγουστο.