Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟΣΟ ΜΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ... Εκτός ατζέντας οι τουρκικές προκλήσεις στη Σύνοδο Κορυφής της 28ης Μαΐου

Εκτός ατζέντας της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 28ης Μαΐου, βρίσκονται προς το παρόν, οι τουρκικές προκλήσεις στην κυ...



Εκτός ατζέντας της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 28ης Μαΐου, βρίσκονται προς το παρόν, οι τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.




Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την επίσημη ατζέντα η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, δεν γίνεται καμία αναφορά στο ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται μέχρι στιγμής, στην ατζέντα της 28ης Μαΐου, οι αρχηγοί των κυβερνήσεων της Ε.Ε θα συζητήσουν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και θα ξεκινήσουν τη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τους επικεφαλής των θεσμικών οργάνων της Ε.Ε.

Τη σχετική συνάντηση, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, κατά τη διάρκεια της άτυπης συνόδου των αρχηγών της Ε.Ε στο Σίμπιου της Ρουμανίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σε δηλώσεις από την Ρουμανία υπογράμμισε ότι: "Tο χειροπιαστό αν μπορεί να λεχθεί έτσι, αποτέλεσμα της Συνόδου, είναι ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα επανέλθει στο ζήτημα της λήψης των αναγκαίων μέτρων, είτε στο έκτακτο συμβούλιο 28ης Μαΐου, είτε στο προγραμματισμένο αρχές Ιουνίου".