Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΟΙΟΣ ΕΦΤΙΑΞΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΕΠΙ 21ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ...;;; Ο «ΣΤΟΧΟΣ» ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ κύριε πρωθυπουργέ...

Πρώτος ο «Στόχος» είχε αποκαλύψει εδώ και χρόνια αυτό που έμαθε σήμερα όλη η Ελλάδα. Ότι δηλαδή η εταιρεία του μπαμπά του… επαναστάτη αρ...


Πρώτος ο «Στόχος» είχε αποκαλύψει εδώ και χρόνια αυτό που έμαθε σήμερα όλη η Ελλάδα. Ότι δηλαδή η εταιρεία του μπαμπά του… επαναστάτη αριστερού Τσίπρα (που ξεκίνησε από την Τσε και τις καταλήψεις για να καταλήξει στα κότερα και τα πούρα) έπαιρνε έργα από την 21η Απριλίου. Κοινώς τα χοντοκονόμησε για να κάνει μετέπειτα ο Αλέξης τον λαϊκό αγωνιστή!




Η χώρα κατά την διάρκεια της επταετίας συνέχιζε κανονικά την καθημερινότητα της, σε μία περίοδο που το διεθνές οικονομικό κλίμα ήταν αρκετά ευνοϊκό για επενδύσεις και ανάπτυξη.

Ο Παύλος Τσίπρας, πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού, είχε διωχθεί από την Χούντα ως ένας άνθρωπος που είχε "βεβαρυμένο" παρελθόν. Ωστόσο, το 1970 ίδρυσε μαζί με τον α-δελφό του Ηρακλή Τσίπρα την Ανώνυμη Εταιρεία Τεχνικών Έργων "Ηρακλής".

Ο πρόεδρος της εταιρείας αυτής ήταν ο Παύλος Τσίπρας και διευθύνων σύμβουλος ο αδελφός του, Ηρα-κλής.
Η εταιρεία αυτή που μεταξύ άλλων αναλάμβανε δημόσια έργα, και προχώρησε σε αναλήψεις έργων, σε μια Ελλάδα που προσπαθούσε να ανοικοδομηθεί. Τα δημόσια έργα, εξάλλου, που γίνονταν εκείνη την περίοδο στην Ελλάδα, ήταν πολλά.

Ένα από αυτά ήταν και το παλαιό κτίριο των Υπηρεσιών του Λιμένα της Πάτρας που κατασκευάστηκε εκείνα τα χρόνια. Ανάμεσα στις πολλές εργολαβίες που είχε αναλάβει το έργο, η εταιρεία του Παύλου Τσίπρα "Ηρακλής ΑΤΕ", ήταν αυτή που είχε κάνει την θεμελίωση του. Μιλάμε για τα χρόνια 1970 και 1971.

Στη συνέχεια και ενώ πλέον είχε φύγει η Χούντα από την εξουσία, η εταιρεία του πατέρα του πρωθυπουργού είχε αναλάβει και ένα α-κόμα σημαντικό έργο της Πάτρας. Πρόκειται για την πρώτη φάση του Σταδίου Κουκούλι η οποία και ολοκληρώθηκε στο τέλος της δεκαετίας του 1970. Δηλαδή τα έπαιρνε και επί… με-ταπολιτεύσεως! Παντός καιρού, αρκεί να πέ-φτει το παραδάκι!