Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΩΡΑ... ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΟΥΝ...!!! ΕΚΤΑΚΤΟ: Κολοσσιαία παράταξη αεροναυτικής ισχύος από Τουρκία: «Βγήκαν» 151 πολεμικά, 57 μαχητικά, 33 ελικόπτερα κλπ.!

Κολοσσιαία αεροναυτική και στρατιωτική δύναμη παρατάσσει από σήμερα μέχρι και τις 25 Μαΐου η Τουρκία στο Αιγαίο στην μεγαλύτερη αεροναυτ...


Κολοσσιαία αεροναυτική και στρατιωτική δύναμη παρατάσσει από σήμερα μέχρι και τις 25 Μαΐου η Τουρκία στο Αιγαίο στην μεγαλύτερη αεροναυτική άσκηση της σύγχρονης ιστορίας της με εμφανή την προσπάθεια να δείξει ότι «Εχει την ισχύ να επιβάλλει αυτό που η ίδια θεωρεί ως δίκαιο».

Συνολικά 131 πολεμικά πλοία, 57 μαχητικά αεροσκάφη, 33 ελικόπτερα, 45 UAV, δύο από τα τέσσερα AWACS 737 MESA που διαθέτει η τουρκική Αεροπορία και 10 αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας, συμμετέχουν στην άσκηση «Θαλασσόλυκος» όπου συνήθως εμπλέκονταν το ένα τρίτο των παραπάνω δυνάμεων.




Είναι η μεγαλύτερη συγκέντρωση ναυτικής ισχύος, ενός μόνο κράτους, στην Ευρώπη από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου και μετά!

Και φυσικά από την επίδειξη ισχύος δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν και οι πομπώδεις δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων με προεξάρχουσα αυτή του Τούρκου υπουργού Αμυνας Χ.Ακαρ: «Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και το δίκαιο της χώρας μας στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο».

«Στόχος των στρατιωτικών ασκήσεων είναι να δείξουμε ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι εξαιρετικά αποφασισμένες, δεσμευμένες και ικανές να διασφαλίσουν την ασφάλεια, την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και τα δικαιώματα στη θάλασσα της Τουρκίας» πρόσθεσε ο Ακάρ.

H άσκηση διεξάγεται στις τρεις θάλασσες που βρέχουν τη χώρα, αλλά η διάθεση των δυνάμεων είναι 60% στο Αιγαίο, 30% στην Ανατολική Μεσόγειο και μόλις 10% στην Μαύρη Θάλασσα.

Τα ελληνικά Επιτελεία και των τριών Κλάδων παρακολουθούν με όλα τα μέσα την διενέργεια της άσκησης και έχουν θέσει σε αυξημένη επιφυλακή όλες τις μονάδες από τον Εβρο μέχρι την Στρογγύλη, ενώ μονάδες του Στόλου, θα αποπλέουν σταδιακά, μέχρις ότου απλωθεί και ο ελληνικός Στόλος σε σημεία τέτοια που να μπορεί να παρέμβει με υψηλή ταχύτητα οπουδήποτε αμφισβητηθούν τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.