Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

13χρονος υπέστη αλλεργικό σοκ και πέθανε όταν τού πέταξαν ένα κομμάτι τυρί

cnn.grΈνα 13χρονο αγόρι στο Λονδίνο πέθανε μετά από αλλεργικό σοκ που υπέστη όταν ένας συμμαθητής του στο σχολείο του πέταξε ένα κομμάτι τυ...


cnn.grΈνα 13χρονο αγόρι στο Λονδίνο πέθανε μετά από αλλεργικό σοκ που υπέστη όταν ένας συμμαθητής του στο σχολείο του πέταξε ένα κομμάτι τυρί στο πρόσωπο.

Το μοιραίο περιστατικό συνέβη τον Ιούνιο του 2017, όταν ο Karanbir Cheema, που είχε άσθμα, αλλά και διάφορες αλλεργίες –ανάμεσά τους και στα γαλακτοκομικά- παρουσίασε μία σοβαρή αντίδραση από το τυρί που προσγειώθηκε στο λαιμό του και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.




Νοσηλεύτηκε σε κρίσιμη κατάσταση και πέθανε δύο εβδομάδες αργότερα.

Σήμερα γίνεται η δίκη για το αγόρι που πέταξε το τυρί, το οποίο δεν κατονομάζεται. Όπως ανέφερε στο δικαστήριο το παιδί, δεν ξέρει γιατί πέταξε το τυρί στον συμμαθητή του αλλά σε καμία περίπτωση δεν είχε σκοπό να τον βλάψει. Ο ίδιος είπε ότι του έδωσε το κομμάτι ένα άλλο παιδί στο διάλειμμα και περιέγραψε την πράξη του ως ανώριμη συμπεριφορά.




Σημείωσε ακόμα ότι πέταξε το τυρί προς τον άτυχο 13χρονο, χωρίς απαραίτητα να είναι αυτός ο στόχος του. «Μετά από αυτό, είπε απλά (ο Karanbir) ότι είναι αλλεργικός στο τυρί. Ζήτησα συγγνώμη και πήγα στην τάξη μου», τόνισε και παραδέχτηκε ότι δεν γνώριζε πόσο σοβαρές μπορεί να είναι οι αλλεργίες και νόμιζε ότι προκαλούν μόνο εξανθήματα ή πυρετό.

«Δεν σκόπευα να τον βλάψω και φυσικά λυπάμαι τώρα», πρόσθεσε, όπως μεταδίδει το BBC.

Σε δήλωσή της, η μητέρα του Karanbir, Rina, είπε ότι ο γιος της ήταν «εξαιρετικά επιμελής» στη διαχείριση των αλλεργιών του. Μόλις πληροφορήθηκε για το συμβάν με το τυρί, ενημέρωσε έναν ειδικό, ο οποίος το εξέτασε περαιτέρω. Ένας εργαζόμενος στο σχολείο ανέφερε τότε ότι το φάρμακο που δόθηκε στον άτυχο 13χρονο για την αντιμετώπιση της αλλεργίας, το οποίο φυλασσόταν στο σχολείο, είχε λήξει από τον Ιούλιο του 2016 -έναν χρόνο πριν από το συμβάν.

Τον Φεβρουάριο του 2017 ενημέρωσαν για αυτό και την μητέρα. Η ανάκριση συνεχίζεται.