Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Βόμβα» στην Κύπρο – Οι Βρετανοί στέλνουν για… μόνιμη εγκατάσταση τα stealth μαχητικά αεροσκάφη F-35!

Μετά την αποχώρηση των μαχητικών αεροσκαφών Tornado της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας των Βρετανών να δημιούργησαν "κενό" στη...


Μετά την αποχώρηση των μαχητικών αεροσκαφών Tornado της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας των Βρετανών να δημιούργησαν "κενό" στην αεροπορική βάση του Ακρωτηρίου στην Κύπρο, ωστόσο αυτό φαίνεται να αλλάζει ριζικά.




Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Βρετανοί αποφάσισαν να μεταφέρουν τα stealth μαχητικά πέμπτης γενιάς F-35 στην Κύπρο και να εγκατασταθούν στην βάση του Ακρωτηρίου, μια κίνηση που θα μπορούσε να στείλει "μήνυμα" για σταθερότητα και "προστασία" των βρετανικών συμφερόντων, που σίγουρα επηρεάζει και τα αντίστοιχα κυπριακά.

Όπως αναφέρει η ITV, στην Κύπρο θα μεταφερθούν μέχρι το επόμενο φθινόπωρο τα F-35B της Βρετανικής Πολεμικής Αεροπορίας, αποκάλυψε σήμερα η βρετανική ITV. Η έδρα των μαχητικών «F-35 είναι στην RAF Μάρχαμ στο Νορφολκ και θα εγκατασταθούν στην RAF Ακρωτηρίου στην Κύπρο»,

Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter

Η Βρετανία διαθέτει τώρα 17 αεροσκάφη F-35 τα οποία σύμφωνα με τον Βρετανό υπουργό Άμυνας σταδιακά θα αυξηθούν και θα φτάσουν στα 138.

Να σημειωθεί ότι το τελευταίο δεκαήμερο Φεβρουαρίου, είχαν αποχωρήσει από την βρετανική βάση Ακρωτηρίου οκτώ μαχητικά τύπου Tornado που συμμετείχαν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε επιχειρήσεις από τον πόλεμο του Κόλπου μέχρι και την Συρία και το Ιρακ.

Τα Tornado μεταφέρθηκαν στην αεροπορική βάση RAF Μάρχαμ στο Νορφολκ, όπου βρίσκεται και η μονάδα των F-35 της Βρετανίας, η Lightning Force HQ που συστάθηκε το περασμένο καλοκαίρι.

Πηγή: Philenews