Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΕΜΕΙΝΑΝ...!!! Ανακοινώθηκαν κυρώσεις σε Τουρκία για S-400 -Με πλήγμα σε ΝΑΤΟ απειλεί η Αγκυρα! ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥΤΙΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ...

Σε λιγότερο από 48 ώρες, στην συνάντηση Β.Πούτιν-Ρ.Τ.Ερντογάν, θα γνωρίζουμε αν η "πόρτα του φρενοκομείου" έχει ανοίξει οριστι...


Σε λιγότερο από 48 ώρες, στην συνάντηση Β.Πούτιν-Ρ.Τ.Ερντογάν, θα γνωρίζουμε αν η "πόρτα του φρενοκομείου" έχει ανοίξει οριστικά για Τουρκία και ΗΠΑ καθώς αργά χτες το βράδυ έγινε γνωστό πως η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε στην Αγκυρα πως αν τελικά πάρει τους S-400 θα υπάρξουν κυρώσεις.

Η απάντηση ήταν άμεση από την Τουρκία καθώς απόστρατοι και εν ενεργεία Τούρκοι αξιωματικοί τόνισαν πως η "απάντηση θα είναι ισοδύναμη, δηλαδή κυρώσεις σε ΝΑΤΟϊκές εγκαταστάσεις και βάσεις στην Τουρκία".




Η Τουρκία απειλεί να ακυρώσει την εξάμηνη συμφωνία εκμίσθωσης της βάσης του Ιντσιρλίκ ενώ διατηρεί το δικαίωμα να εκδιώξει τις αμερικανικές δυνάμεις εντός προθεσμίας 72 ωρών.

Μετά από 4 ημέρες "αφωνίας" ο Ρ.Τ.Ερντογάν εμφανίστηκε χτες με αντιδυτική και αντιαμερικανική ρητορική σε πολλά επίπεδα για να ξαναπεί πως "οι S-400 είναι τελειωμένη απόφαση" καθώς όπως είπε "οι Patriot δεν προσέφεραν τα ίδια πλενονεκτήματα με αυτά που πήραμε από την Ρωσία" ενώ επιβεβαίωσε πως επίκειται κυρώσεις λέγοντας πως:

"Οπως ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γ.Στόλτενμπεργκ είπε, κυρώσεις εναντίον συμμάχων του ΝΑΤΟ είναι κάτι ανεπίτρεπτο

Η αγορά οπλικών συστημάτων είναι κυρίαρχη απόφαση ενός λαού"

Βέβαια το να υπαναχωρήσει η Τουρκία από την συμφωνία με την Ρωσία είναι παρά πολύ δύσκολο, αν όχι αδύνατο. Και φυσικά ο Ρ.Τ.Ερντογάν στις δηλώσεις του δεν φάνηκε διατεθειμένος για ακύρωση. Αντίθετα υπερασπίστηκε την αγορά των S-400.