Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Εκβιασμοί και απειλές Τσαβούσογλου στις ΗΠΑ: Εάν δεν πάρουμε Patriot, θα αγοράσουμε κι άλλους S-400 πριν μία ώρα

Στο «κόκκινο» είναι η ένταση μεταξύ Άγκυρας και Ουάσινγκτον με αφορμή τους ρωσικούς πυραύλους S-400 - O Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντε...


Στο «κόκκινο» είναι η ένταση μεταξύ Άγκυρας και Ουάσινγκτον με αφορμή τους ρωσικούς πυραύλους S-400 - O Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξή του, άφησε αιχμές τόσο κατά των Αμερικανών όσο και κατά της Ελλάδας.




Η Τουρκία ενδέχεται να αγοράσει και άλλα συστήματα αεροπορικής άμυνας από τη Ρωσία, αν δεν καταφέρει να αγοράσει το αμερικανικό Patriot, ενώ θα αναζητήσει και εναλλακτικές, αν δεν μπορέσει να παραλάβει τα αεροσκάφη F-35 από τις ΗΠΑ, προειδοποίησε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τσαβούσογλου επεσήμανε ότι η Τουρκία δεν έχει λάβει ακόμη θετική απάντηση από την Ουάσινγκτον σχετικά με την πρότασή της για σύσταση κοινής ομάδας εργασίας η οποία θα εξετάσει τη σχεδιαζόμενη αγορά από την Άγκυρα των ρωσικών S-400.

Παράλληλα ο Τούρκος υπουργός επεσήμανε ότι δήλωσε σε Αμερικανούς αξιωματούχους στη διάρκεια της επίσκεψής του στις ΗΠΑ πως η συμφωνία για την αγορά των S-400 έχει ολοκληρωθεί, ενώ τόνισε ότι είναι παράλογο να αμφισβητείται η συμμετοχή της χώρας του στο ΝΑΤΟ εξαιτίας της συμφωνίας με τη Ρωσία για την αγορά του συστήματος αεροπορικής άμυνας, ειδικά όταν ορισμένες χώρες του ΝΑΤΟ (εννοώντας την Ελλάδα) διαθέτουν ρωσικούς πυραύλους S-300 και αυτό δεν έρχεται σε σύγκρουση με την ιδιότητά τους ως κράτη - μέλη της Συμμαχίας.