Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Γέφυρες πολέμου» στήνει η Άγκυρα: Άσκηση βίαιης διάβασης του Έβρου από τους Τούρκους – Kινητικότητα στην Α. Θράκη

Σκηνικό πολέμου στον Εβρο. Τουρκικά άρματα μάχης και ΤΟΜΑ προσομοίωσαν «βίαιη διάβαση του ποταμού Έβρου στα σύνορα με την Ελλάδα», στο ...


Σκηνικό πολέμου στον Εβρο. Τουρκικά άρματα μάχης και ΤΟΜΑ προσομοίωσαν «βίαιη διάβαση του ποταμού Έβρου στα σύνορα με την Ελλάδα», στο πλαίσιο στρατιωτικής άσκησης που είχε σκοπό την πληρέστερη επιχειρησιακή ετοιμότητα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.




Μιλάμε για άσκηση τουρκικής επιλαρχίας αρμάτων μάχης που ανήκει στην 55η μηχανοκίνητη Ταξιαρχία, η οποία εκτέλεσε άσκηση προσομοίωσης διάβασης του ποταμού Έβρου, με την ευρεία συμμετοχή στρατιωτικών, αρμάτων μάχης και ΤΟΜΑ.

Πρόκειται για το σενάριο άσκησης που πραγματοποιήθηκε πιθανόν στην περιοχή Σαράντα εκκλησιές στην Ανατολική Θράκη και περιελάμβανε την διέλευση του ποταμού σε γείτονα χώρα.

Την πραγματοποίηση τη άσκησης κοινοποίησε το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο, αναρτώντας φωτογραφίες στον λογαριασμό του στο twitter.

Ουσιαστικά όμως έχουμε στην επιφάνεια άκρως πολεμικά σχέδια τα οποία απεργάζονται οι Τούρκοι, μετά την προ μηνών, δοκιμή της γεφυρωσκευής SAMUR, σε σχεδόν πραγματικό περιβάλλον «Έβρου», στο φράγμα Kesikköprü, το οποίο εκτιμήθηκε ότι θα μπορούσε να προσομοιώσει τον απαιτούμενο ρυθμό ροής ύδατος για τις ανάγκες των τουρκικών δυνάμεων.

Το όλο εγχείρημα είχε κριθεί άκρως επιτυχημένο, ενώ εφαρμόστηκαν πολεμικά σχέδια του τουρκικού επιτελείου που σαφώς αφορούν την χώρα μας. pentapostagma.gr