Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

H ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΑ ΤΖΑΜΙΑ. ΕΜΕΙΣ ΣΤΑ ΤΈΣΣΕΡΑ ...

Η κυβέρνηση Μέρκελ κινητοποιήθηκε για να διαμορφώσει στην Γερμανία ιμάμηδες και έτσι να περιορίσει την επιρροή των ξένων πολιτικών δυνάμ...


Η κυβέρνηση Μέρκελ κινητοποιήθηκε για να διαμορφώσει στην Γερμανία ιμάμηδες και έτσι να περιορίσει την επιρροή των ξένων πολιτικών δυνάμεων στον πληθυσμό της. Στην Γερμανία όπου ζούνε 4.500.000 εκ. μουσουλμάνοι, εκ των οποίων τα 3 εκ. είναι Τούρκοι, η κυβέρνηση Μέρκελ πάτησε το κουμπί ώστε η ίδια η Γερμανία να βγάλει δικούς της ιμάμηδες και έτσι να περιορίσει την επιρροή των ξένων πολιτικών δυνάμεων (με πρώτη την τουρκική κυβέρνηση) πάνω στην μουσουλμανική κοινότητα της χώρας.

Σύμφωνα με την είδηση της Σεντά Σερντάρ από την DW, το 90% των ιμάμηδων που υπηρετούν στα περίπου 2.500 τζαμιά της χώρας προέρχονται από το εξωτερικό και μεγάλο μέρος εξ αυτών είναι οι εκ Τουρκίας προερχόμενοι.




Η κυβέρνηση Μέρκελ κινητοποιήθηκε ώστε να σταματήσουν πια να έρχονται ιμάμηδες από το εξωτερικό και αν ανατραφούν ιμάμηδες σε εκπαιδευτικούς φορείς της Γερμανίας.

Ο υπεύθυνος για τις σχέσεις με την μουσουλμανική κοινωνία υφυπουργός Εσωτερικών Μάρκους Κέρμπερ, σε δήλωση του στην DW-τουρκικά, είπε πως ¨Δεν θέλουμε πια να στέλνει εδώ ιμάμηδες η Διεύθυνση Θρησκευμάτων της Τουρκίας¨ και συνέχισε λέγοντας πως στο θέμα αυτό συνεχίζονται οι επαφές με την Διεύθυνση Θρησκευμάτων της Τουρκίας

Ο Κέρμπερ είπε πως ¨Δεν έχουμε κανένα στόχο να εκγερμανίσουμε το Ισλάμ. Ο στόχος είναι το Ισλάμ αυτών που ζούνε στην Γερμανία. Στόχος μας είναι οι εδώ διαβιούντες μουσουλμάνοι να αισθανθούν πως είναι αποδεκτοί με την θρησκεία τους, πως αυτή εδώ είναι η πατρίδα τους και να διασφαλίσουμε πως αισθάνονται πως εμπλουτίζουν την χώρα μας¨.

Το υπουργείο Εσωτερικών πριν από κάποιο διάστημα ανακοίνωσε πως θα επιβάλει υποχρέωση γνώσης γερμανικών για τους προερχόμενους από το εξωτερικό θρησκευτικούς λειτουργούς. Επίσης το υπουργείο Αμύνης ζητά οι μουσουλμάνοι θρησκευτικοί λειτουργοί που υπηρετούν στον στρατό, να ξέρουν γερμανικά και να είναι απόφοιτοι από ένα ινστιτούτο αποδεκτό στην Γερμανία.

Στην Γερμανία τμήματα θεολογίας και ινστιτούτα υπάρχουν ακόμη σε Μούνστερ, Τίπινγκεν, Όσναμπρουκ, στο Γκίσεν της Φρανκφούρτης και στο Έρλανγκεν, ενώ φέτος αναμένεται να ανοίξει ένα ινστιτούτο στο πανεπιστήμιο Χάμπολτ του Βερολίνου,

Ο καθηγητής Ραούφ Τζεϊλάν-καθηγητής στο Ινστιτούτο Θεολογίας του πανεπιστήμιου Όσναμπρουκ, αναφέρει πως για να γίνει κανείς ιμάμης δεν είναι επαρκές μόνο η αποφοίτηση από αυτά τα τμήματα. Ο Τζεϊλάν δηλώνει πως ¨Επιπρόσθετα στα τμήματα εθολογίας, υπάρχει ανάγκη μιας ακαδημίας για την διδασκαλία πρακτικών πληροφοριών όπως η τέλεση προσευχής, ανάγνωση Κορανίου, πληροφορίες για τα καθήκοντα του ιμάμη στο τζαμί και το πώς πλένεται ο νεκρός.

ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ Η DITIB

Πίσω από την αναζωπύρωση των συζητήσεων για την εκπαίδευση των ιμάμηδων στην Γερμανία βρίσκονται οι εξελίξεις γύρω από την Τουρκο-Ισλαμική Ένωση της Υπηρεσίας Θρησκευτικών Υποθέσεων (DITIB). Η DITIB με 900 τζαμιά και πάνω από 1000 ιμάμηδες αποτελεί την μεγαλύτερη ισλαμική οργάνωση στην Γερμανία. Ένα πολύ μεγάλο μέρος των ιμάμηδων της DITIB έρχονται από την Γερμανία και η χρηματοδότηση τους καλύπτεται από την τουρκική κυβέρνηση.

Οι ισχυρισμοί πως μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος της 15/7, κάποιοι διορισμένοι στην Γερμανία ιμάμηδες της DITIB, προέβησαν σε κατασκοπικές δραστηριότητες, οι προσευχές προς υποστήριξη του τουρκικού στρατού κατά την διάρκεια της επιχείρησης του στο Άφριν, όπως και η συμμετοχή Μουσουλμάνων Αδελφών σε μια εκδήλωση, παρουσιάστηκαν ευρέως στα γερμανικά ΜΜΕ και προκάλεσαν αντιδράσεις από πολιτικούς.

O βουλευτής και εκπρόσωπος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) Κριστόφ Ντε Βρίες, δήλωσε πως ¨Το θέμα δεν είναι κάτι που περιορίζεται σε μια θρησκευτική κοινότητα, αλλά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα ξένο κράτος¨.

………………

https://tr.sputniknews.com/avrupa/201904061038647290-almanya-artik-turkiyeden-imam-istemiyor/

6/4/2019

Σχ.htourkikanea.gr : Όπως βλέπετε η Γερμανία κάνει βήματα γιατί θέλει να περιορίσει την επιρροή της Τουρκίας πάνω στους μουσουλμάνους της χώρας. Η Γερμανία που δεν έχει φυσικά θέμα εθνικής ασφάλειας σε σχέση με την Τουρκία, καθώς δεν κινδυνεύει από αυτήν.

Εμείς τι κάνουμε; Πολυ σωστό το μέτρο των ιεροδιδασκάλων, αρκεί να συνεχιστεί ,να υποστηριχθεί και να χρηματοδοτηθεί ακόμη περισσότερο. Να μεριμνήσουμε επίσης το πως θα εισέλθουν σε όσο το δυνατόν περισσότερα τζαμιά στην Θράκη. Να είναι δηλαδή κανονικοί θρησκευτικοί λειτουργοί, ή έστω να κάνουν μαθήματα Κορανίου.

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί πολύ πιο εύκολα αν παράλληλα ¨εξουθενωθούν¨ οι πράκτορες της Τουρκίας που έχουν την μορφή ¨θρησκευτικού λειτουργού¨.