Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Είναι ανεκδιήγητος ο ανθελληνισμός που βασιλεύει στην τάχα δεξιά «Καθημερινή»... Fake news και το δίστιχο του Διάκου!

Είναι ανεκδιήγητος ο ανθελληνισμός που βασιλεύει στην τάχα δεξιά «Καθημερινή»: Την περασμένη Κυριακή, ο κορυφαίος της αρθρογράφος, γνωστ...


Είναι ανεκδιήγητος ο ανθελληνισμός που βασιλεύει στην τάχα δεξιά «Καθημερινή»: Την περασμένη Κυριακή, ο κορυφαίος της αρθρογράφος, γνωστός μπολσεβίκος Παντελής Μπουκάλας, με τι νομίζετε ότι ασχολήθηκε στο 1.000 λέξεων άρθρο του; 

Με το να μάς πείσει ότι ο Αθανάσιος Διάκος ΔΕΝ ΕΙΠΕ ποτέ το περίφημο δίστιχο «Για δές καιρό που διάλεξε ο Χάρος να με πάρει / τώρα π’ ανθίζουν τα κλαδιά και βγάν’ η γής χορτάρι», όταν τον πηγαίνανε για σούβλισμα οι Τούρκοι!




Ο Μπουκάλας προσπαθεί να αποδείξει ότι το δίστιχο αυτό υπήρχε ως δημοτικό τραγούδι και αποδόθηκε λανθασμένα στον Διάκο από τους μεταγενέστερους, για να αποδείξουν την ανδρεία του. Επίσης, κατά τον Μπουκάλα, ο Διάκος δεν είπε ποτέ και το δίστιχο «Εγώ Γραικός γεννήθηκα / Γραικός και θα πεθάνω» όταν οι Τούρκοι του ζήτησαν να αλλαξοπιστήσει για να σώσει το τομάρι του. Κι αυτό διότι δεν ήξερε ο Αθανάσιος Διάκος πως είναι Έλληνας! Ο ανθέλλην Μπουκάλας στηρίζεται σε μία φράση από την Ιστορία του Σπυρίδωνος Τρικούπη, όπου ο Διάκος φέρεται να λέει «Χριστιανός εγεννήθηκα / και Χριστιανός θ’ αποθάνω»

Tην περασμένη Τρίτη, η «Καθημερινή» προκειμένου να επιβραβεύσει τον μπολσεβίκο Μπουκάλα, δημοσίευσε στην 1η σελίδα το άρθρο του «Η Ευρώπη σαν πλαστή είδηση», όπου τάσσεται υπέρ της εισόδου εκατομμυρίων λαθρομεταναστών μέσα στην Γηραιά Ήπειρο. Αυτό – κατά τον Μπουκάλα – το χρωστάμε στους λαθροπρόσφυγες εμείς οι Ευρωπαίοι, γιατί εξαιτίας μας έχουν καταστραφεί οι χώρες τους!.. Μιλάμε για απερίγραπτο μαζοχισμό που απευθύνεται στα χριστιανικά αισθήματα των αναγνωστών της «Καθημερινής»