Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΡΑΜΑΤΑ... Αμερικανοί αξιωματούχοι καταμέτρησαν τα πακιστανικά F-16 και διαψεύσουν τους ισχυρισμούς της Ινδίας περί κατάρριψης

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Foreign Policy» αξιωματούχοι του Αμερικανού Υπουργείου Άμυνας καταμέτρησαν επί τόπου το στόλο των πακιστανικών F...


Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Foreign Policy» αξιωματούχοι του Αμερικανού Υπουργείου Άμυνας καταμέτρησαν επί τόπου το στόλο των πακιστανικών F-16 και διαπίστωσαν ότι ο αριθμός των εν υπηρεσία F-16 του Πακιστάν συνάδει με το δηλωμένο δυναμολόγιο, συνεπώς δεν ισχύουν οι ισχυρισμοί της Ινδίας ότι, κατά το πρόσφατο αεροπορικό επεισόδιο, η Ινδική Πολεμική Αεροπορία κατέρριψε ένα (1) πακιστανικό F-16.




Η παρουσία Αμερικανών αξιωματούχων στο Πακιστάν και η καταμέτρηση του στόλου των F-16 είναι το αποτέλεσμα συγκεκριμένου όσου-πρόνοιας που υπάρχει στο συμβόλαιο προμήθειας (FMS). Η καταμέτρηση έγινε σε διάστημα αρκετών ημερών, καθώς ο στόλος των πακιστανικών F-16 δεν ήταν άμεσα και ολόκληρος διαθέσιμος, λόγω των καθημερινών επιχειρησιακών αναγκών. Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της καταμέτρησης ο αριθμός των εν υπηρεσία πακιστανικών F-16 είναι ίδιος με τον αριθμό πριν το περιστατικό. Συνεπώς δεν τεκμαίρονται οι ισχυρισμοί της Ινδίας περί κατάρριψης πακιστανικού F-16.

Σύμφωνα με την εκδοχή της Ινδίας ο Abhinandan Varthaman κατέρριψε ένα (1) πακιστανικό F-16 πριν, ο ίδιος καταρριφθεί, μαζί με το μαχητικό του, ένα MiG-21 Bison. Είτε από λάθος, είτε εσκεμμένα η Ινδία ισχυρίστηκε τη συγκεκριμένη εκδοχή. Η αερομαχία έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο, μια μέρα μετά την επιχείρησης προσβολής στρατοπέδων τρομοκρατών, εντός του Πακιστάν. Στην επιχείρηση συμμετείχαν ένα αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου και 12 μαχητικά αεροσκάφη Mirage-2000. Η επιχείρηση αυτή έγινε ως αντίποινα για την τρομοκρατική επίθεση στην Ινδία, στις 14 Φεβρουαρίου, η οποία άφησε πίσω της 40 νεκρούς.