Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μαζικές μετασταθμεύσεις τουρκικών F-16 απέναντι από τα Δωδεκάνησα – Εκνευρισμός στην Άγκυρα για την «ΗΝΙΟΧΟΣ 2019»

Σύμφωνα με πληροφορίες του ελληνικού τύπου από προχθές οι Τούρκοι έχουν υλοποιήσει μαζικές μετασταθμεύσεις μαχητικών τους αεροσκαφών F-...


Σύμφωνα με πληροφορίες του ελληνικού τύπου από προχθές οι Τούρκοι έχουν υλοποιήσει μαζικές μετασταθμεύσεις μαχητικών τους αεροσκαφών F-16 στα πολεμικά αεροδρόμια του Ντάλαμαν απέναντι από το σύμπλεγμα Δωδεκανήσων, και πιθανότατα (κατά την συνήθη τουρκική πρακτική) και στο Μπαλίκεσιρ απέναντι από την Μυτιλήνη, λόγω της άσκησης ΗΝΙΟΧΟΣ-2019.




Πρόκειται για μια πρακτική που υλοποιούν οι «γείτονες» μόνο όταν θέλουν να δηλώσουν έντονα την παρουσία τους στο Αιγαίο, το οποίο από την Δευτέρα «οργώνουν» τα μαχητικά Ελλάδος-Ισραήλ-ΗΠΑ-Ιταλίας.

Δεν ήταν καθόλου τυχαίες οι χθεσινές υπερπτήσεις στα νησιά μας Οινούσσες και Παναγιά, ενώ συνολικά είχαμε 15 παραβιάσεις και σε τρεις περιπτώσεις η αναχαίτιση τους μετατράπηκε σε κανονική αεροπορική εμπλοκή.

Δεν θέλει να κάνει πίσω η Άγκυρα στο Αιγαίο και η τουρκική πολεμική αεροπορία ακολουθώντας κατά γράμμα την πολιτική που εξέφρασε ο ίδιος ο Ερντογάν όταν δήλωσε πριν μερικές ημέρες ότι «όταν σηκώνονται τα ελληνικά μαχητικά στο Αιγαίο τότε θα σηκώνουμε και εμείς τα δικά μας», αμφισβητώντας στην πράξη την ελληνική κυριαρχία στο ελληνικό Αρχιπέλαγος.

Η μαζική μεταστάθμευση έχει επίσης έναν ακόμη πιθανό σκοπό, που αφορά την διάθεση μεγάλου αριθμού τουρκικών αεροσκαφών σε κατάσταση readiness, σε περίπτωση που οι ίδιοι οι νέο-οθωμανοί θεωρήσουν τις πτήσεις των μαχητικών της άσκησης πάνω από τα ελληνικά νησιά ως πρόκληση, μιας και χρησιμοποιούν επιλεκτικά την συνθήκη της Λωζάννης , μόνο στην παράγραφο της «αποστρατικοποίησης των νήσων του Αιγαίου», αποφεύγοντας να εξηγήσουν την παρουσία μιας ολόκληρης δύναμης όπως της 4ης στρατιάς με δεκάδες αποβατικά απέναντι από τα ελληνικά νησιά.