Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Παγκόσμια ανησυχία για υπερ-ανθεκτικό μύκητα στα νοσοκομεία – Τι είναι ο μύκητας Candida Auris

Ένας μύκητας που αποδεικνύεται πολύ ανθεκτικός στα αντιμυκητισιακά και ο οποίος μπορεί να σκοτώσει έναν ασθενή μέσα σε 90 ημέρες (!) φ...


Ένας μύκητας που αποδεικνύεται πολύ ανθεκτικός στα αντιμυκητισιακά και ο οποίος μπορεί να σκοτώσει έναν ασθενή μέσα σε 90 ημέρες (!) φαίνεται πως εξαπλώνεται σε πολλές χώρες του κόσμου. Μόνο στις ΗΠΑ, ο μύκητας αυτός έχει καταγράψει περισσότερα από 587 κρούσματα, σύμφωνα με το αμερικανικό Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).




Έτσι, το CDC πρόσθεσε πρόσφατα τον μύκητα με την ονομασία Candida Aurisσε μια λίστα τριών «κατεπειγόντων απειλών” για την δημόσια υγεία, μετά από έρευνα σχετικά με έξαρση κρουσμάτων σε νοσοκομεία της Νέας Υόρκης.

Ο μύκητας Candida Auris μπορεί να παραμείνει στο δέρμα ενός ανθρώπου, αλλά και σε αντικείμενα στον χώρο, όπως τα έπιπλα και ο εξοπλισμός του νοσοκομείου, για πολύ καιρό. Έτσι, μπορεί να εξαπλωθεί έμμεσα από ασθενή σε ασθενή.

Μπορεί να εισβάλει στο σώμα και να σκοτώσει τον ασθενή, εάν το ανοσοποιητικό του σύστημα έχει ήδη αποδυναμωθεί. Ο μύκητας Candida auris αποδεικνύεται πολύ ανθεκτικός στις τρεις κύριες κατηγορίες αντιμυκητισιακών φαρμάκων, αφήνοντας τους γιατρούς με λίγες επιλογές για την θεραπεία των λοιμώξεων που προκαλεί.

Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr