Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Βουλιάζει» η Βενετία! Σε ιστορικό υψηλό η στάθμη των νερών

Θα σκεφτεί κανείς πως η φράση «βουλιάζει η Βενετία» ίσως είναι… αδόκιμη. Αλλά όταν η στάθμη των νερών φτάνει σε επίπεδα ρεκόρ μάλλον… ται...



Θα σκεφτεί κανείς πως η φράση «βουλιάζει η Βενετία» ίσως είναι… αδόκιμη. Αλλά όταν η στάθμη των νερών φτάνει σε επίπεδα ρεκόρ μάλλον… ταιριάζει γάντι.

Η Βενετία είναι χτισμένη πάνω στα νερά της λιμνοθάλασσας που την περιβάλλει. Μοιραία, τους μήνες του χειμώνα είναι πολύ συνηθισμένο οι δρόμοι της να πλημμυρίζουν από τα νερά των καναλιών.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη La Repubblica, το βράδυ της Πέμπτης (04.04.2019) η στάθμη των νερών στη Βενετία έφτασε σε πρωτόγνωρα ύψη.

Το μέγιστο ύψος των νερών της πλημμύρας έφθασε στη Βενετία τα 134 εκατοστά, λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Ένας αριθμός που σπανιότατος τουλάχιστον για τον Απρίλιο. Στην ιστορία της πόλης, μόνο μία φορά το ύψος των υδάτων ξεπέρασε αυτόν τον αριθμό, όταν τον Απρίλιο του 1936 έφθασε τα 147 εκατοστά.

Η υψηλότερη στάθμη υδάτων καταγράφηκε γύρω στις 23.40, τοπική ώρα (00.40 στην Ελλάδα) και στη συνέχεια άρχισε να υποχωρεί. Κατά τις πρώτες πρωινές ώρες είχε φθάσει στα 129 εκατοστά.

Με βάση το ύψος της στάθμης των νερών, υπολογίζεται πως είχε πλημμυρίσει σχεδόν το 50% της έκτασης της πόλης.