Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η ΕΛ.ΑΣ. ΕΝΙΣΧΥΣΕ ΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΗΣ ΣΤΟ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Πιο αυστηροί οι έλεγχοι στα αεροδρόμια - Τι αλλάζει

Πιο αυστηροί γίνονται από σήμερα (07/04) οι αστυνομικοί έλεγχοι στα ελληνικά αεροδρόμια. Διαβατήριο και όχι ταυτότητα καλούνται να επιδεικν...


Πιο αυστηροί γίνονται από σήμερα (07/04) οι αστυνομικοί έλεγχοι στα ελληνικά αεροδρόμια. Διαβατήριο και όχι ταυτότητα καλούνται να επιδεικνύουν όσοι ταξιδεύουν από και προς χώρες που δεν είναι μέλη της Συνθήκης Σένγκεν.




Ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός 458/2017 που τίθεται απο σήμερα σε ισχύ φέρνει αλλαγές στον τρόπο που θα διεξάγονται οι έλεγχοι στα αεροδρόμια. Πιο αναλυτικά, ο εν λόγω Κανονισμός ορίζει ότι οι διαβατηριακοί έλεγχοι και έλεγχοι διασταύρωσης στοιχείων ταυτοτήτων θα γίνονται με χρήση βάσης δεδομένων σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες που ταξιδεύουν προς και από χώρες, οι οποίες δεν είναι μέλη της Συνθήκης Σένγκεν.






Αυτό σημαίνει ότι οι επιβάτες που που ταξιδεύουν σε χώρες εκτός Σένγκεν θα πρέπει να φτάνουν έγκαιρα στον διαβατηριακό έλεγχο, ο οποίος διενεργείται από την Ελληνική Αστυνομία, προκειμένου να μην αυξηθεί ο χρόνος αναμονής τους στα αεροδρόμια. Επιπρόσθετα, για την επιτάχυνση των διαδικασιών ελέγχου, οι αρμόδιες Αρχές συνιστούν προς τους ταξιδιώτες τη χρήση διαβατηρίου έναντι της Αστυνομικής Ταυτότητας.

Ήδη, η Ελληνική Αστυνομία έχει ενισχύσει το δυναμικό της στο Ελ. Βενιζέλος, ενώ σε βελτιωτικές παρεμβάσεις σε επίπεδο εξοπλισμού και υπηρεσιών προχώρησε και το αεροδρόμιο της Αθήνας, προκειμένου να μην σημειωθούν ουρές, κυρίως στις αναχωρήσεις. Οι πτήσεις εσωτερικού καθώς και εκείνες που αφορούν σε χώρες εντός Σένγκενδεν εμπίπτουν στις παραπάνω προβλέψεις.

Η χώρα μας μαζί με την Ιταλία και τη Λιθουανία ήταν οι τρεις χώρες που είχαν λάβει και την τελευταία παράταση για την εναρμόνιση με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό.

Πηγή: ethnos.gr