Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Δέκα περιπτώσεις που υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ κρύφτηκαν πίσω από το νόμο περί ευθύνης υπουργών

Τα επίσημα στοιχεία από τις συνεδριάσεις της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, από το 2016 εως και σήμερα, είνα...



Τα επίσημα στοιχεία από τις συνεδριάσεις της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, από το 2016 εως και σήμερα, είναι αποκαλυπτικά - Δείτε χαρακτηριστικά υπομνήματα από υπουργούς της «πρώτης φοράς αριστερά» κυβέρνησης




Την τακτική της «διπλής γλώσσας» και στο ζήτημα του νόμου περι ευθύνης υπουργών ακολουθεί η κυβέρνηση. Την ώρα που το Μέγαρο Μαξίμου και τα στελέχη της πλειοψηφίας πρωτοστατούν για την ανάγκη τροποποίησης του περίφημου άρθρου 86 του Συντάγματος, καταγγέλλοντας ότι το «παλιό» πολιτικό σύστημα δημιούργησε ένα «επαίσχυντο» πλαίσιο αυτοπροστασίας, μια σειρά κυβερνητικών στελεχών «κρύβεται» συστηματικά πίσω από τις διατάξεις του νόμου.

Πρόκειται για υπουργούς που από το βήμα της Ολομέλειας, τα social και τα τηλεοπτικά πάνελ δεν χάνουν ευκαιρία να καυτηριάσουν όσους κρύβονται πίσω από την προνομιακή ασυλία και την ίδια στιγμή κρύβονται πίσω από το ακαταδίωκτο ακόμα και για υποθέσεις που δεν έχουν σχέση με τα υπουργικά τους καθήκοντα όπως για παράδειγμα της συκοφαντικής δυσφήμισης.

Τα επίσημα στοιχεία από τις συνεδριάσεις της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, από το 2016 εως και σήμερα, είναι αποκαλυπτικά. Να σημειωθεί ότι στην συγκεκριμένη επιτροπή διαβιβάζονται οι δικογραφίες κατά βουλευτών με τα συνοδευτικά αιτήματα άρσης ασυλίας.

Όπως φαίνεται από τα σχετικά υπομνήματα, οι «διωκόμενοι» υπουργοί ζητούν να μην ικανοποιηθεί το δικαστικό αίτημα άρσης της ασυλίας τους αλλά να υπαχθούν οι υποθέσεις τους στο άρθρο 86 του Συντάγματος και κατ επέκταση στο νόμο περι ευθύνης υπουργών. Αυτή η τακτική ακολουθείται ακόμα και για υποθέσεις απλής συκοφαντικής δυσφήμησης που είναι προφανές ότι δεν εντάσσεται στα υπουργικά καθήκοντα. Στην συνέχεια, η πλειοψηφία της επιτροπής που ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ δέχεται το υπουργικό αίτημα. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι οι επίμαχες υποθέσεις δεν εισάγονται στην Ολομέλεια της Βουλής προκειμένου οι βουλευτές να ψηφίσουν για την άρση ή μη των ασυλιών αλλά προωθούνται με την διαδικασία του άρ. 86. Ως συνέπεια τις συγκεκριμένης τακτικής είναι να μπαίνει στο συρτάρι και στην συνέχεια να αρχειοθετείται η πλειοψηφία των δικογραφιών. Να σημειωθεί πως για να ερευνηθούν οι δικογραφίας που εντάσσονται στις διατάξεις του άρθρου 86 θα πρέπει ικανός αριθμός βουλευτών να καταθέσει πρόταση για σύσταση εξεταστικής ή προανακτικής επιτροπής και αυτή η πρόταση να ψηφιστεί από την πλειοψηφία της Ολομέλειας. Είναι προφανές ότι για ζητήματα συκοφαντικής δυσφήμισης δεν μπορεί να συσταθεί τέτοια επιτροπή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ