Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ξυπόλητοι στ' αγκάθια! Οι λιμενικοί κάλεσαν την ΕΛ.ΑΣ. ενώ ήδη δέχονταν επίθεση με μαχαίρια στα Εξάρχεια!

newsitΑπαντήσεις με... ντοκουμέντα δίνει η ΕΛ.ΑΣ. για το αδιανόητο περιστατικό με την επίθεση αγνώστων σε λιμενικούς στα Εξάρχεια. Στις κατ...


newsitΑπαντήσεις με... ντοκουμέντα δίνει η ΕΛ.ΑΣ. για το αδιανόητο περιστατικό με την επίθεση αγνώστων σε λιμενικούς στα Εξάρχεια. Στις καταγγελίες πως υπήρξε ενημέρωση της αστυνομίας, η ΕΛ.ΑΣ. ξεκαθαρίζει πως όλα έγιναν... κατόπιν εορτής. Η πρώτη ενημέρωση αφού είχε ξεκινήσει το... ντου των πάνοπλων αγνώστων και το τι θα έπρεπε να γίνει. Νωρίτερα ένα... αλαλούμ "υψωνόταν" πάνω από την υπόθεση σχετικά με το τι ήξερε η αστυνομία... και πότε ακριβώς το έμαθε.





Απάντηση στα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, με αφορμή έγγραφο του Λιμενικού Σώματος, σύμφωνα με το οποίο «είχε ενημερωθεί αρμοδίως το αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων» για την επιχείρηση του Λιμενικού στα Εξάρχεια, που κατέληξε το βράδυ της Πέμπτης, 04.04.2019 σε συμπλοκή με περίπου 50 κουκουλοφόρους, οι οποίοι τραυμάτισαν δύο άνδρες του κλιμακίου και τους άρπαξαν τον οπλισμό, δίνουν κύκλοι του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Αυτά απαντά η ΕΛ.ΑΣ. για το απίστευτο περιστατικό στα Εξάρχεια
Ειδικότερα υποστηρίζουν ότι οι άνδρες του Λιμενικού ειδοποίησαν την ώρα που βρίσκονταν ήδη έξω από το σπίτι στα Εξάρχεια, όπου δέχτηκαν την επίθεση και ότι η ενημέρωση δεν υπήρξε δια της επίσημης οδού, ενώ τα χρονικά περιθώρια ήταν ελάχιστα για να ελεγχθεί το αίτημα και να οργανωθεί μια επιχείρηση.


Για να στηρίξουν αυτή την θέση από την Αστυνομία, δίνουν και τους χρόνους ακριβώς που συνέβησαν τα γεγονότα.

Σύμφωνα με την απάντηση της Αστυνομίας, χρονικά τα γεγονότα εξελίχτηκαν ως εξής:




Όπως προκύπτει από την έρευνα την 20:20 ώρα χθες (4 Απριλίου 2019) κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος μαζί με εισαγγελέα μετέβη στην οδό Ερεσού και Θεμιστοκλέους στα Εξάρχεια για έρευνα σε οικία σχετικά με υπόθεση ναρκωτικών.

Αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, προκύπτει, εκτός των άλλων και από την κατάθεση του εισαγγελέα στην Κρατική Ασφάλεια, που ερευνά την υπόθεση.

Μετά από 18 λεπτά περίπου και συγκεκριμένα την 20:38:17 ώρα, άτομο κάλεσε το τηλεφωνικό κέντρο της Αμέσου Δράσεως (100) δηλώνοντας ότι είναι αξιωματικός του Λιμενικού και ζήτησε συνδρομή ομάδας ΔΙ.ΑΣ. για την έρευνα, ενημερώνοντας ότι βρίσκεται στο σημείο μαζί με εισαγγελέα.

Την 20:50 ώρα άτομο με τα ίδια στοιχεία επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αξιωματικό Υπηρεσίας του Α.Τ. Εξαρχείων ζητώντας συνδρομή για την έρευνα που πραγματοποιούσαν παρουσία Εισαγγελέα στο παραπάνω σημείο, όπως αναφέρει και το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σύμφωνα με την έρευνα η συμπλοκή μεταξύ των ανδρών του Λιμενικού Σώματος και των αγνώστων δραστών ολοκληρώθηκε περί την 21:00 ώρα. Εξάρχεια
Όλα είχαν ήδη τελειώσει στα Εξάρχεια
Συγκεκριμένα εκείνη την ώρα έφτασε στο σημείο περιπολικό της Ασφάλειας, που όπως λένε αρμόδιοι αξιωματικοί, εστάλη για να διαπιστωθεί αν το τηλεφώνημα για αστυνομική συνδρομή ήταν πραγματικό και δεν επρόκειτο για φάρσα ή παγίδα.

Την ώρα που έφτασε το περιπολικό, η συμπλοκή είχε ήδη τελειώσει και οι λιμενικοί αποχωρούσαν.

Όπως λένε κύκλοι του Αρχηγείου, διευκρινιστικά σε ό,τι αφορά την συνδρομή μεταξύ των υπηρεσιών, «είθιστε το αίτημα να υποβάλλεται μέσω της υπηρεσιακής οδού και σε ικανό χρόνο ώστε να μπορεί να εξασφαλιστεί η διαθεσιμότητα του προσωπικού και να οργανωθεί η επιχείρηση, πράγμα το οποίο δεν έγινε στην συγκεκριμένη περίπτωση».

Φωτογραφίες αρχείου: Intime