Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΟΙΤΑ ΤΗ ΒΡΩΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΟΥΡΛΙΛΑ ΠΟΥ ΘΕΣ ΚΑΙ ΘΗΛΑΣΤΗΡΙΑ... Ο μπούφος Ηλιόπουλος προτείνει τη δημιουργία ειδικών χώρων για θηλασμό σε δημόσια κτίρια

Η παρέμβαση του υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων για το θέμα του δημόσιου θηλασμού αναμένεται να προκαλέσει πολλά σχόλια Τη δημιουργία ειδικών ...


Η παρέμβαση του υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων για το θέμα του δημόσιου θηλασμού αναμένεται να προκαλέσει πολλά σχόλια
Τη δημιουργία ειδικών χώρων για θηλασμό σε δημόσια κτίρια προτείνει ο Νάσος Ηλιόπουλος, σε τοποθέτησή του στο περιοδικό «Η Πόλη Ζει».




Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, υπογράμμισε στην τοποθέτησή του ότι στηρίζει κάθε πρωτοβουλία για την προώθηση μέτρων για τον δημόσιο θηλασμό, σημειώνοντας ότι αυτή η θέση του «σχετίζεται αφενός με τα ίδια τα οφέλη του θηλασμού -όπως αποτυπώνονται στις θέσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας – όσο με την ευρύτερη πεποίθησή μου ότι η ενοχοποίηση του σώματος – και δη του γυναικείου – συνιστά ένα συντηρητικό κατάλοιπο που πρέπει να το καταπολεμήσουμε στην καθημερινότητα της πόλης μας».




Ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε ότι ο δήμος Αθηναίων έχει κάνει μικρά, ανεπαρκή και δίχως σχέδιο βήματα για τη στήριξη του δημόσιου θηλασμού. «Η δική μας πρόταση, η πρόταση της Ανοιχτής Πόλης, για μια Αθήνα από την Αρχή περιλαμβάνει δύο στόχους: Δημιουργία ειδικά διαμορφωμένων χώρων μητρικού θηλασμού σε δημόσια κτίρια και μια επιθετική εκστρατεία απενοχοποίησης του δημόσιου θηλασμού», συμπλήρωσε.

«Ειδικότερα για τους διαμορφωμένους χώρους μητρικού θηλασμού ή/και άντλησης γάλακτος το πρώτο βήμα θα πρέπει να είναι η ίδρυσή τους εντός των δημοτικών υπηρεσιών. Αντίστοιχοι χώροι πρέπει να δημιουργηθούν για θηλάζουσες μητέρες εργαζόμενες του δήμου σε χώρους εργασίας προκειμένου να μπορούν να αντλούν με έκθλιψη και να αποθηκεύουν το μητρικό γάλα κατά τη διάρκεια του ωραρίου εργασίας τους. Στη συνέχεια, έχοντας αυτά τα βήματα ως υποδείγματα, ο δήμος Αθηναίων διαθέτει τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία για να προωθήσει την ίδρυσή τους σε δημόσιους χώρους όπως οι σταθμοί του μετρό, οι αρχαιολογικοί χώροι, μεγάλες πλατείες και τα πάρκα της πόλης», πρόσθεσε ο κ. Ηλιόπουλος.