Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Εικόνα βομβαρδισμού στην Παναγία των Παρισίων – Η κατάρρευση του βέλους άνοιξε τρύπα πάνω από το ιερό – Η περιγραφή της τραγωδίας

Οι εκρήξεις που προκάλεσε η φωτιά κατέστρεψαν τα βιτρό στην Παναγία των Παρισίων. «Ήταν εικόνα βομβαρδισμού» είπε ο άνθρωπος που μπήκε πρώτ...


Οι εκρήξεις που προκάλεσε η φωτιά κατέστρεψαν τα βιτρό στην Παναγία των Παρισίων. «Ήταν εικόνα βομβαρδισμού» είπε ο άνθρωπος που μπήκε πρώτος στη Notre Dame ενώ η φωτιά έκαιγε ακόμα. Όρθιο παρά την καταστροφή το άγαλμα της Παναγίας, δίπλα από τον κίτρινο σταυρό. «Όλη νύχτα έβλεπα ανθρώπους με δάκρυα στα μάτια». Οι 9 ώρες της μάχης με τα μάτια των -καταρρακωμένων- ηρώων πυροσβεστών. Δυο αστυνομικοί κι ένας πυροσβέστης τραυματίστηκαν.

Ένας άνθρωπος που «ζει» μέσα στην Παναγία των Παρισίων εδώ και 31 χρόνια. Είναι ο Φιλίπ Μαρσέ, ο γενικός βικάριος της αρχιεπισκοπής του Παρισιού. Ένας από τους πρώτους ανθρώπους που μπήκαν στη Notre Dame ενώ ακόμα η φωτιά έκαιγε και κατέστρεφε.

Παναγία των Παρισίων: Τι έχει μείνει απ’ τη φωτιά!

Εκεί, στην Παναγία των Παρισίων, ο Φιλίπ Μαρσέ χειροτονήθηκε ιερέας πριν από 31 χρόνια. Με τη Notre Dame συνέδεσε τη ζωή του. Η περιγραφή του, η περιγραφή των πρώτων στιγμών μετά την καταστροφή, προκαλεί ανατριχίλα για το μέγεθος της τραγωδίας.

«Τα βιτρό κατεστραμμένα από τις εκρήξεις, το βέλος καταρρέοντας άνοιξε μία οπή επάνω από το ιερό: εικόνα βομβαρδισμού». Με αυτές τις λέξεις άρχισε να περιγράφει ο Φιλίπ Μαρσέ τα όσα είδε τα ξημερώματα της Τρίτης (16.04.2019) μόλις μπήκε στο Ναό και ενώ ακόμα η φωτιά δεν είχε τεθεί υπό πλήρη έλεγχο. Ήταν νωρίς το πρωί, περισσότερες από 12 ώρες αφού ξέσπασε, όταν η πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι η φωτιά έσβησε. Κι άφησε πίσω της χάος.