Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αυστηρή αμερικανική προειδοποίηση σε Τουρκία: «Δε θα ανεχθούμε καμία επιθετικότητα στην Αν. Μεσόγειο»

Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο Αμερικανός γερουσιαστής και επικεφαλής της Επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων του Κογκρέσου Μπόμπ Μενέ...


Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο Αμερικανός γερουσιαστής και επικεφαλής της Επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων του Κογκρέσου Μπόμπ Μενέντεζ ο οποίος δήλωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να ανεχθούν οποιαδήποτε παραβίαση ή επιθετικότητα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο όπως αναφέρει η Cyprus Mail και αναμεταδίδει το τουρκικό ahvalnews.




«Έχουμε καταστήσει σαφές ότι δεν θα δεχτούμε πλέον την επιθετικότητα της Τουρκίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου», ανέφερε η εφημερίδα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Μενέντεζ.

Παράλληλα ο γερουσιαστής άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο είτε έκτακτης αμερικανικής στρατιωτικής οικονομικής βοήθειας, είτε παραχώρησης υλικού από τις ΗΠΑ, είτε και τα δύο λέγοντας ότι «η Ουάσινγκτον πρέπει να αυξήσει την υποστήριξη που θα επιτρέψει την Ελλάδα να εκπληρώσει τις στρατιωτικές της δεσμεύσεις της στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ», εννοώντας φυσικά πως με την σημερινή οικονομική συγκυρία στην Ελλάδα δεν είναι δυνατό κάτι τέτοιο. κάτι που βέβαια που το γνωρίζουμε πολύ καλά στην ημεδαπή.

Ακόμη επανέλαβε ότι πρέπει να αρθεί το εμπάργκο όπλων κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, που επιβλήθηκε το 1987, προκειμένου να ενθαρρυνθεί η επανένωση στο νησί.

Το νομοσχέδιο που αποσκοπούσε στην άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο εισήχθη πέρυσι στο αμερικανικό Κογκρέσο, αλλά δεν τέθηκε σε ισχύ.