Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Απόβαση των ΗΠΑ στην Λιβύη για διάσωση διπλωματών & στρατιωτών - Μπήκαν Τρίπολη οι δυνάμεις του Χαφτάρ

Αμερικανική απόβαση στην Λιβύη για την διάσωση του διπλωματικού προσωπικού και των δυνάμεων που είχαν εγκλωβιστεί μετά την "κεραυνο...


Αμερικανική απόβαση στην Λιβύη για την διάσωση του διπλωματικού προσωπικού και των δυνάμεων που είχαν εγκλωβιστεί μετά την "κεραυνοβόλα" αντεπίθεση των δυνάμεων του Στρατηγού Χαφτάρ είχαμε πριν λίγες ώρες σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της US AFRICOM.





O Στρατηγός Xαφτάρ αμέσως μετά τον ανεφοδιασμό του με ρωσικά οπλικά συστήματα, με την καθοδήγηση της ρωσικής δύναμης Wagner και υποστήριξη από Αίγυπτο-ΗΑΕ-Ιορδανία κατέλαβε πριν λίγες ώρες και το αεροδρόμιο της Τρίπολης!

Οι δυνάμεις της αντίπαλης πτέρυγας του GNA έχουν κατεβάσει άρματα μάχης και οι μάχες δίνονται σώμα με σώμα μέσα στην πόλη της Τρίπολης σε μια επανάληψη του σκηνικού της Συρίας ενώ μαχητικά κτυπούν τις δυνάμεις του Στρατηγού Χαφτάρ.

Aπό τη μια πλευρά είναι ο στρατός του με την ονομασία LNA ή "Εθνικός Στρατός Λιβύης" και αντίπαλος είναι ο GNA ή αλλιώς δυνάμεις της "Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας"

Στις 3 Απριλίου, ο Στρατηγός Χαφτάρ με διάγγελμα του ανακοίνωσε πως ξεκινά επιχείρηση για να εκκαθαρίσει τη δυτική Λιβύη από τους τρομοκράτες και τους μισθοφόρους.

Την επομένη, ο Χάφταρ διέταξε τις δυνάμεις του να προωθηθούν στην Τρίπολη. Ο αλ Σάρατζ διατάζει τις δυνάμεις που τον στηρίζουν να βρίσκονται σε ετοιμότητα «για να αντιμετωπίσουν κάθε απειλή» και οι δυνάμεις του Χαφτάρ προελαύνουν προς την πρωτεύουσα.

Στις 5 Απριλίου, ο Χαφτάρ ανακοίνωσε ότι έχει καταλάβει σειρά από κοινότητες και χωριά περιμετρικά της Τρίπολης και ότι απέχει περίπου 30 χιλιόμετρα από την πόλη. Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες σπεύδει στη Βεγγάζη και δηλώνει «βαθιά ανήσυχος» μετά τη συνάντησή του με τον Χάφταρ.