Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πρόγνωση καιρού: Επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες για σήμερα Σάββατο

Χαλάει ακόμη περισσότερο ο καιρός αύριο Σάββατο με βροχές και καταιγίδες σε ολόκληρη την επικράτεια ύμφωνα με την πρόγνωση καιρού από την Ε...


Χαλάει ακόμη περισσότερο ο καιρός αύριο Σάββατο με βροχές και καταιγίδες σε ολόκληρη την επικράτεια ύμφωνα με την πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ.
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, ενισχυμένους νοτιοανατολικούς ανέμους και αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης κυρίως στα νότια περιμένουμε το Σάββατο 5 Απριλίου 2019 σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ.





Ο καιρός στην Ανατολική Πελοπόννησο, Ανατολική Στερεά, Θεσσαλία στην Κρήτη, θα έχει έχει ισχυρά φαινόμενα που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 11 έως 15 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 7 έως 18 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 15 έως 18 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (στη Βόρεια Κρήτη η μέγιστη θα φτάσει τους 21 βαθμούς), 11 έως 14 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8-9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στον Πατραϊκό Κόλπο σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 15 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν γενικά από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.






Αναλυτικά ο καιρός για το Σάββατο
Αττική

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι και το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με σποραδικές βροχές.
Άνεμοι: βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα το μεσημέρι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στη Μακεδονία και από το απόγευμα στη Θράκη.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 04 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα νησιά του νοτίου Ιονίου, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο κατά τόπους μέχρι το απόγευμα θα είναι ισχυρά.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια έως 7 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που θα είναι κατά τόπους ισχυρά θα εξασθενίσουν το βράδυ.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια μέχρι το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αυξημένες νεφώσεις με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινόμενων, στην Κρήτη από τις πρώτες απογευματινές ώρες και στις Κυκλάδες το βράδυ.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 6 με 8 και πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι έως 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (από τη Χίο και νοτιότερα) θα είναι κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα νοτιοανατολικοί 7 με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.