Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Συγκλονίζει ο Έλληνας που έχασε την τελευταία στιγμή την μοιραία πτήση στην Αιθιοπία: Το σύστημα με θεωρούσε νεκρό

Στα γραφεία του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας βρέθηκε ο Αντώνης Μαυρόπουλος, ο Έλληνας πρόεδρος της Παγκόσμιας Ένωσης Διαχείρισης Στερεών Απο...



Στα γραφεία του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας βρέθηκε ο Αντώνης Μαυρόπουλος, ο Έλληνας πρόεδρος της Παγκόσμιας Ένωσης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων που έχασε για λίγα λεπτά τη μοιραία πτήση με το αεροσκάφος των Αιθιοπικών Αερογραμμών, που συνετρίβη στις 10 Μαρτίου και σώθηκε από βέβαιο θάνατο.

Στο περιθώριο της παρουσίας του στην πόλη, για την υπογραφή των μελετών ωρίμανσης για την υλοποίηση των Μονάδων Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων της Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Μαυρόπουλος εξιστόρησε στη Voria.gr πώς αυτά τα 3 λεπτά καθυστέρησης του έσωσαν τη ζωή.





Ο ίδιος, προερχόμενος από τη Βηρυτό, θα πετούσε με τις Αιθιοπικές Αερογραμμές για το Ναϊρόμπι, για ένα συνέδριο του ΟΗΕ.

«Στις 8:03 έφθασα στην πύλη αναχωρήσεων του αεροδρομίου και είδα τους τελευταίους επιβάτες να έχουν κάνει check-in και αμέσως διαπίστωσα ότι χάθηκε η πτήση μου. Η μετάβασή μου στο Ναϊρόμπι ήταν σημαντική, λόγω της συνόδου του ΟΗΕ για το Περιβάλλον», είπε και πρόσθεσε:




«Διαμαρτυρήθηκα στην αεροπορική εταιρεία διότι δεν ήταν ο υπάλληλός της στην ώρα του και για αυτό καθυστέρησα, επειδή έκλεισαν την πτήση νωρίτερα. Λίγη ώρα μετά, έκπληκτος ενημερώθηκα ότι το αεροπλάνο είχε συντριβεί. Δεν το πίστεψα και μου ζητήθηκε από τις αρχές να τους ακολουθήσω στον διευθυντή ασφαλείας του αεροδρομίου. Μου είπαν πως δεν μπορώ να πετάξω διότι θεωρήθηκα ύποπτος, μου εξήγησαν ότι έχασαν τον επαφή με το αεροσκάφος».

Και συνέχισε: «Ακολούθησαν οι σκέψεις μου μήπως θεωρηθώ ύποπτος και τρόμαξα, πλέον, μόλις συνειδητοποίησα τι έγινε για αυτό και ενημέρωσα την οικογένειά μου».

«Στις 11:30, όταν θα μπορούσα να πετάξω με την επόμενη πτήση, στο check-in η υπάλληλος άρχισε να βάζει τα κλάματα γιατί το σύστημα με θεωρούσε νεκρό», πρόσθεσε.

Χαριτολογώντας ο κ. Μαυρόπουλος ανέφερε ότι έζησε για να βρίσκεται στη σημερινή υπογραφή της σύνταξης μελετών.

Πηγή: voria.gr