Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΑΓΚΕΣ ΟΙ ΠΟΛΩΝΟΙ...!!! Πέταξαν το άγαλμα του ΠΡΑΚΤΟΡΑ των Σοβιετικών ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ και γκαρίζει του ΚΚΕ...!!

Οι πολωνικές αρχές αφαίρεσαν και κατέστρεψαν το μνημείο του Νίκου Μπελογιάννη στην πόλη Βρότσλαβ, καταγγέλλει το ΚΚΕ. Σε όλη την Ευρώπη και...


Οι πολωνικές αρχές αφαίρεσαν και κατέστρεψαν το μνημείο του Νίκου Μπελογιάννη στην πόλη Βρότσλαβ, καταγγέλλει το ΚΚΕ. Σε όλη την Ευρώπη και ειδικά την ανατολική που έχουν ζήσει την καταπίεση στο πετσί τους πράττουν ανάογα. Μόνο στην Ελλάδα οι πράκτορες των Σοβιετικών είναι ήρωες... Αλλά που θα πάει; Διαβάστε την ανακοίνωση του ΚΚΕ




«Η ενέργεια αυτή έρχεται λίγο καιρό μετά την επίσης προκλητική κίνηση να κατέβει η επιγραφή του μνημείου για τους τραυματίες μαχητές και μαχήτριες του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, γεγονός που δείχνει ότι η κυβέρνηση της Πολωνίας, με τις πλάτες της ΕΕ, κλιμακώνει την αντικομμουνιστική της επίθεση», επισημαίνει το ΚΚΕ στη σχετική ανακοίνωση.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης διαμαρτυρήθηκε τηλεφωνικά για το θέμα τόσο στην ελληνική πρεσβεία στη Βαρσοβία, όσο και στην πρεσβεία της Πολωνίας στην Αθήνα. Επίσης, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας επικοινώνησε με τον Γιώργο Κατρούγκαλο και ο υπουργός Εξωτερικών δεσμεύθηκε ότι θα κάνει σχετικό διάβημα, επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Περισσού.

«Πρόκειται για προσβολή στους αγώνες του λαού μας, ασέβεια στη μνήμη των μαχητών του ΔΣΕ, στις οικογένειές τους, στους χιλιάδες απογόνους τους που ζουν στην Ελλάδα ή παραμένουν στην Πολωνία», τονίζει το ΚΚΕ, αναφορικά με τα δύο γεγονότα.

«Προκύπτουν μεγάλα ερωτηματικά, αφού και για τις δύο αντικομμουνιστικές βεβηλώσεις των μνημείων, το ΚΚΕ ήταν αυτό που ενημέρωσε την ελληνική πρεσβεία στην Πολωνία, η οποία και δήλωσε άγνοια. Ο αντικομμουνισμός, η προσβολή στους αγώνες και τη θυσία του λαού μας δεν θα περάσουν», καταλήγει το ΚΚΕ.