Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Προέλαση ισραηλινών μαχητικών στο Αιγαίο: Ασκήσεις εναέριου ανεφοδιασμού & εικονικών βομβαρδισμών – Προβληματισμός στην Άγκυρα

Άσκηση εναέριου ανεφοδιασμού υλοποίησε σήμερα η ισραηλινή πολεμική αεροπορία στο κεντρικό Αιγαίο, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο την οργή στο...


Άσκηση εναέριου ανεφοδιασμού υλοποίησε σήμερα η ισραηλινή πολεμική αεροπορία στο κεντρικό Αιγαίο, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο την οργή στον βαριά πληγωμένο και ηττημένο από τις δημοτικές εκλογές Τούρκο ηγέτη Ρ.Ερντογάν.

Ισραηλινό ιπτάμενο τάνκερ Boeing 707-300 (290) υλοποίησε άσκηση εναέριου ανεφοδιασμού αρκετά μίλια ανατολικά από το Ακρωτήριο Ταίναρο, στα πλαίσια της άσκησης ΗΝΙΟΧΟΣ-2019.




Χθες διάφοροι σχηματισμοί αεροσκαφών πραγματοποίησαν πτήσεις από το αεροδρόμιο της 110 ΠΜ προς το πεδίο βολής της Κρανέας και πραγματοποιούσαν βυθίσεις και βομβαρδισμό στόχων με κατάδειξη λέιζερ.

Σύμφωνα με το σενάριο της ασκήσεως, είχαμε καταδείξεις των στόχων που εκτελούνταν από κομάντος με την ειδικότητα JTAC των ειδικών Δυνάμεων της διακλαδικής διοίκησης ειδικών δυνάμεων, αλλά και από άλλα αεροσκάφη που πετούσαν που μετέδιδαν πληροφορίες στα αεροσκάφη που ενεργούσαν την άσκηση.

Σύμφωνα με άρθρο μας είχαμε αναφέρει ότι Έλληνες κομάντος της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ, Αμερικανοί SEALS και Ισραηλινοί κομάντος της δύναμης sayeret mat kal θα εκτελέσουν ασκήσεις κατάδειξης στόχων και διάσωσης πληρωμάτων, πιθανότατα σε νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου κατά την διάρκεια της άσκησης, προκαλώντας οργή και πανικό στο τουρκικό γενικό επιτελείο που έχει εγκλωβιστεί στις επιλογές του σουλτάνου Ερντογάν ο οποίος είναι πλέον σε ευθεία αντιπαράθεση με Ισραήλ και ΗΠΑ.

Όλο αυτό το διάστημα από χθε , οι Τούρκοι όπως κάνουν πάντα, έχουν προσανατολίσει όλα τα συστήματος τους (ραντάρ , συστήματα παρατήρησης , συστήματα SIGINT) με σκοπό να υποκλέψουν ότι μπορούν από την άσκηση, ενώ έχουν ενεργοποιήσει και τους δορυφόρους τους στο διάστημα για τον ίδιο λόγο.

Στην άσκηση αυτή όμως έχουμε και κρίσιμα συμπεράσματα που αφορούν την ελληνική πολεμική αεροπορία και την δυνατότητα επαύξησης των δυνατοτήτων της ενόψει των νέων πιθανών τουρκικών προκλήσεων. Σήμερα άλλωστε είχαμε δύο υπερπτήσεις, γεγονός που αποδεικνύει το θράσος των Τούρκων στο Αιγαίο, το οποίο αυξάνεται καθημερινά. pentapostagma.gr