Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Εχασαν τα λογικά τους στην Αγκυρα: Φταίει η … Ελλάδα για την ήττα Ερντογάν! – «Πραξικόπημα» ετοιμάζει ο σουλτάνος

Στη ρητορική του εθνικισμού και της προκλητικότητας έναντι της Ελλάδας επιμένει το περιβάλλον του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογά...


Στη ρητορική του εθνικισμού και της προκλητικότητας έναντι της Ελλάδας επιμένει το περιβάλλον του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την 3πλή ήττα στις δημοτικές εκλογές όπου έχασε τους τρεις μεγάλους δήμους, Κωνσταντινούπολη, Αγκυρα και Σμύρνη.

Ενώ ο Ερντογάν, ετοιμάζεται να προσβάλει τα αποτελέσματα και στις 39 περιφέρειες της Κωνσταντινούπολης, τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ να ξεκινούν την επίθεση στον Εκρέμ Ιμάμογλου από την… Ελλάδα.




Πιο συγκεκριμένα, η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak, αναφέρει σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της, αναφορικά με την απώλεια της Κωνσταντινούπολης για το κόμμα του Ρ. Ερντογάν: «Χάρηκαν οι εχθροί της Τουρκίας», σημειώνοντας ότι στον ελληνικό Τύπο, τα πρωτοσέλιδα έχουν τίτλο «Ο Ερντογάν έχασε την Κωνσταντινούπολη». Σημειώνει μεταξύ άλλων ότι τα ελληνικά ΜΜΕ επιμένουν να αποκαλούν την Πόλη «Κωνσταντινούπολη», κάτι που όπως υποστηρίζει η εφημερίδα «κάνει εντύπωση»…

Στους «εχθρούς» που κάνουν αναφορές στην ήττα του κόμματος του Τούρκου προέδρου στην «Ιστανμπούλ» σημειώνονται εκτός από τα ελληνικά ΜΜΕ και διεθνή, όπως ο Guardian, οι Financial Times, οι New York Times, το BBC και Le Monde…

Hurriyet: Το AKP θα προσφύγει κατά των εκλογικών αποτελεσμάτων

Το τουρκικό κόμμα AKP αποφάσισε να καταθέσει προσφυγές κατά των αποτελεσμάτων και στις 39 περιφέρειες της Κωνσταντινούπολης, αναφέρει σήμερα η εφημερίδα Hurriyet, αφού ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης έχει το προβάδισμα στις ψήφους, σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα.

Στην Κωνσταντινούπολη, ο υποψήφιος για τη δημαρχία του κύριου αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Εκρέμ Ιμάμογλου και ο αντίπαλός του του AKP πρώην πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσαν αμφότεροι πως ο Ιμάμογλου προηγείται κατά περίπου 25.000 ψήφους. Αμφότερα τα κόμματα είχαν νωρίτερα ανακοινώσει πως νίκησαν.

Το κόμμα AKP έχει δηλώσει πως θα κάνει χρήση του δικαιώματός του να αμφισβητήσει τα αποτελέσματα εκεί όπου υπήρξαν παρατυπίες κατά την ψηφοφορία. Η προθεσμία για προσφυγές εκπνέει στις 15:00 ώρα Ελλάδας.