Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Χριστιανοί δάσκαλοι στην Ισλαμική Τουρκία απειλούνται με απολύσεις εξαιτίας της πίστης τους

Στην Τουρκία απαγορεύεται στους χριστιανούς δασκάλους να μιλάνε για πίστη και απειλούνται με απόλυση. Αυτό τουλάχιστον κατήγγειλαν δύο ...



Στην Τουρκία απαγορεύεται στους χριστιανούς δασκάλους να μιλάνε για πίστη και απειλούνται με απόλυση. Αυτό τουλάχιστον κατήγγειλαν δύο δάσκαλοι.

Οι Χριστιανοί Ομέρ και Μεχμέτ, που εργάζονται σε τουρκικά σχολεία, περιέγραψαν τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισαν παρενόχληση λόγω της πίστης τους, αναφέρει το Christian Mega Portal invictory.com




Ο Omer επέστησε την προσοχή στις διαφορετικές στάσεις της εξουσίας και των υπευθύνων γενικότερα απέναντι στους μουσουλμάνους δασκάλους και στους χριστιανούς.

«Μουσουλμάνοι δάσκαλοι εγκαταλείπουν για μια ώρα ή περισσότερο την εργασία τους για να προσεύχονται. Αυτή τη στιγμή φροντίζω τους μαθητές τους. Η διοίκηση προσποιείται ότι δεν παρατηρεί την απουσία τους «, δήλωσε ο Ομέρ.

Σύμφωνα με τον δάσκαλο, οι αρχές του απαγορεύουν να μιλήσει για την πίστη, ωστόσο οι συνάδελφοί του τον υποστηρίζουν και μάλιστα προστατεύουν το δικαίωμά του να μιλάει για τον Χριστιανισμό.


Οι καθηγητές στο σχολείο του δημιούργησαν μια ομαδική συζήτηση στο WhatsApp, όπου μιλάνε για τη θρησκεία.

“Όταν ήθελα να μιλήσω για την πίστη μου, ο επικεφαλής είπε ότι είμαι ευαγγελιστής και δεν θα το ανεχτεί. Με απέκοψε από την ομάδα. Χαίρομαι που η πλειοψηφία των συναδέλφων μου με υποστήριξε και εγκατέλειψε την συζήτηση επίσης «, σημείωσε ο Omer.

Ο Mehmed εργάστηκε σε άλλο σχολείο καταγγέλοντας ότι οι μουσουλμάνοι συνάδελφοί του γελοιοποίησαν την πίστη του.

Μετά από μια τέτοια αντιπαράθεση, η σχολική διεύθυνση ανακοίνωσε ότι ο Mehmed θα πρέπει να παραιτηθεί. Κατηγορήθηκε ότι επιβάλλει την πίστη του στους μαθητές του.

Την ίδια μέρα, έμαθε ότι η σύζυγός του, που δίδασκε σε άλλο σχολείο, επίσης απολύθηκε!

Ο Mehmed συναντήθηκε με τον διευθυντή. Προσπάθησε να υπερασπιστεί το δικαίωμά του να μιλάει για τον Χριστιανισμό, αλλά δεν έχει λάβει ακόμη μια απάντηση. Συνεχίζουν να προσπαθούν..

«Δεν αισθάνομαι πλέον μέρος αυτής της χώρας. Εδώ που ένας χριστιανός είναι ισοδύναμος με ένα εγκληματία”, είπε.

Τα ισλαμικά σχολεία κυριαρχούνται από τις τουρκικές θρησκευτικές σχολές και οι Χριστιανοί μαθητές υφίστανται διακρίσεις. Από τα 82 εκατομμύρια περίπου στην Τουρκία, 194.000 είναι χριστιανοί (περίπου 0,2%). Η Τουρκία κατατάσσεται 26η στον κατάλογο των χωρών που διώκουν τους χριστιανούς (World Watch List), με βάση την οργάνωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Open Doors USA. pentapostagma.gr