Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΘΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΕΙ ΠΑΤΟΚΟΡΦΑ...!!! Τελεσίγραφο ΗΠΑ στην Τουρκία: «Μη κάνετε βήμα κατά των Κούρδων – Θα υπάρξουν συνέπειες»

Αυστηρό τελεσίγραφο έστειλε η Ουάσινγκτον στην Άγκυρα με το oποίο την απειλεί,να μην κάνουν βήμα εντός Συρίας τα τουρκικά στρατεύματα, τ...


Αυστηρό τελεσίγραφο έστειλε η Ουάσινγκτον στην Άγκυρα με το oποίο την απειλεί,να μην κάνουν βήμα εντός Συρίας τα τουρκικά στρατεύματα, τα οποία είναι συγκεντρωμένα στα τουρκο-συριακά σύνορα, διότι οι συνέπειες θα είναι κολοσσιαίες.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Μ.Πομπέο προειδοποίησε τον Τούρκο ομόλογο του Μ.Τσαβούσογλου για τις «δυνητικά καταστροφικές συνέπειες μιας μονομερούς τουρκικής στρατιωτικής δράσης» στα βορειοανατολικά της Συρίας από την αμερικανική πολεμική μηχανή, ενώ «μηνύματα» έχουν αποσταλεί εκ νέου σήμερα με non paper στην Άγκυρα.




Την ίδια στιγμή ακριβώς, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και οι χώρες της Ευρώπης που αντιδρούν στην επανακαταμέτρηση των ψήφων στην Τουρκία, πρέπει να μάθουν να γνωρίζουν τα όρια τους.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στην Κων/πολη, ανέφερε τα εξής: «Πρέπει να το ξέρουν οι ΗΠΑ που θέλουν να αναμιχθούν στα εσωτερικά μας, πρέπει να το ξέρει η Ευρώπη. Να γνωρίζετε τα όρια σας. Kάνατε ενστάσεις για την χώρα μας. Σας δώσαμε ένα μάθημα δημοκρατίας με συμμετοχή σχεδόν 83%».

Αναφερόμενος στη σύνοδο του Ανώτατου Στρατηγικού Συμβουλίου Τουρκίας-Ρωσίας, ο Ερντογάν είπε τα παρακάτω: «Τα αντιαεροπορικά συστήματα S-400 κατέχουν μια σημαντική θέση σε αυτή τη συνάντηση. Αυτά που λέγονται αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ, είναι πολύ λάθος πράγματα. Εμείς πρώτα από όλα τελειώσαμε τη διαδικασία σχετικά με τους πυραύλους S-400 και συνεχίζουμε τις πληρωμές.

Οι ΗΠΑ δεν μας πρόσφεραν ευνοϊκούς όρους, δηλαδή τους όρους που μας έδωσε η Ρωσία για τους S-400 για τους πυραύλους Patriot. Και επειδή δεν το έκαναν, εμείς αυτή τη στιγμή έχουμε αυτή την στάση, δεν την βλέπουμε θετικά, αλλά η διαδικασία με τους S-400 για μας προχωρά κανονικά και τον Ιούλιο θα ξεκινήσει η παράδοση».

«Στις 8 Απριλίου θα κάνουμε ένα ταξίδι στη Ρωσία. Ξεκινάει η διαδικασία των S-400. Τον Ιούλιο θα πάρουμε τα πρώτα κομμάτια», δήλωσε ο ίδιος.

Σε σχέση με τα πολεμικά αεροσκάφη F-35, ο Τούρκος ηγέτης είπε ότι ο κάθε άσχετος έχει κάτι να πει σχετικά με αυτό: «Οι ΗΠΑ θα παραδώσουν σύντομα και το τέταρτο. Οι πιλότοι μας εκπαιδεύονται», σημείωσε.

Η Τουρκία εξέφρασε την δυσφορία της επίσης, σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για την περιγραφή της συνάντησης Τσαβούσογλου-Πομπέο, ενώ συνεχίζουν να θεωρούν δεδομένη την παράδοση των F-35 λόγω καταβολής 1,5 δισ στην αμερικανική εταιρεία ενώ ο Λευκός Οίκος τους ετοιμάζει χοντρές κυρώσεις».

Ο Τούρκος εκπρόσωπος Hami Aksoy κατηγόρησε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ότι ανέφερε στην ανακοίνωση του πράγματα που δεν είχαν ποτέ ειπωθεί.

«Η ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε σήμερα από το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών και προφανώς προετοιμάστηκε από πριν για τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Μ.Τσαβούσογλου και Μ.Πομπέο, όχι μόνο δεν αντανακλά το περιεχόμενο της συνάντησης των δύο ΥΠΕΞ αλλά περιέχει και θέματα που δεν τέθηκαν καν κατά τη διάρκεια της εν λόγω συνάντησης»,δήλωσε ο Aksoy σε δήλωση.

Οι αξιωματούχοι των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν προειδοποιήσει επανειλημμένα για τους σοβαρότατους κινδύνους που θα δημιουργούσε το ρωσικό σύστημα στις δυτικές άμυνες και την έλλειψη διαλειτουργικότητας με το υπόλοιπο υλικό του ΝΑΤΟ.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ως γνωστόν τη Δευτέρα, ότι διέκοψαν όλες τις παραδόσεις και την κοινή εργασία με την Τουρκία για το πρόγραμμα του αεροσκάφους F-35, αν και η Άγκυρα επιμένει από μόνη της στη συμφωνία αυτή.