Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι Γερμανοί ομολογούν ότι τους ξεδοντιάσαμε στα οχυρά που επιτέθηκαν σαν σήμερα το ΄41 - Η ηρωική αντίσταση του Ελληνικού Στρατού

ΒΙΝΤΕΟ!!! ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1941.... Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ... ''Ο ΕΛΛΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΕΠΟΛΕΜΗΣΕ ΜΕ ΥΨΙΣΤΟΝ ΗΡΩΙΣΜΟΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑΝ...&...


ΒΙΝΤΕΟ!!! ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1941.... Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ... ''Ο ΕΛΛΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΕΠΟΛΕΜΗΣΕ ΜΕ ΥΨΙΣΤΟΝ ΗΡΩΙΣΜΟΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑΝ...''!!!
Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ (6-10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1941)






Αυτός ούτος ο Χίτλερ εις τον ενώπιον του Ράιχσταγ λόγον τιμής του της 4ης Μαΐου 1941, φθάνων εις τον απολογισμόν των εκστρατειών του είπεν: «... Η ιστορική δικαιοσύνη όμως με υποχρεώνει να διαπιστώσω ότι από όλους τους αντιπάλους τους οποίους αντιμετωπίσαμεν, ο Έλλην στρατιώτης ιδίως επολέμησε με ύψιστον ηρωισμόν και αυτοθυσίαν. Εσυνθηκολόγησε μόνον όταν η εξακολούθησις της αντιστάσεως δεν ήτο πλέον δυνατή και δεν είχε κανένα λόγο».



Το ανακοινωθέν του Στρατηγείου του Φύρερ της 11ης Ιουνίου 1942 σχετικώς με τας γερμανικάς επιχειρήσεις εις την Βαλκανικήν ήτο διεξοδικώτερον. «Εκλεκτά Ελληνικά στρατεύματα, ανέφερεν, υπερήσπισαν με εντελώς εξαιρετικόν ηρωισμόν τα οχυρά της γραμμής Μεταξά. Προεκλήθησαν ως εκ τούτου συγκρούσεις εξ εγγυτάτης αποστάσεως, τόσον πείσμονες και έντονοι, όσον δεν είχον λάβει μέχρι τούδε χώραν εις κανέν άλλο πολεμικόν θέατρο. Εν τω μεταξύ και ενώ συνεχίζετο η επίθεσις εναντίον της Ελληνικής οχυρωμένης τοποθεσίας, τεθωρακισμέναι δυνάμεις της Στρατιάς Λιστ διέσπασαν την Γιουγκοσλαβικήν άμυναν δυτικώς του Πετριτσίου, προήλασαν της Στρωμνίτσης και εκείθεν μεταβάλλουσαι κατέυθυνσιν, προήλασαν προς νότον μέχρι Θεσσαλονίκης, εις την οποίαν έφθασαν την πρωίαν της 9ης Απριλίου. Τοιουτοτρόπως κατά την τέταρτην ημέραν της επιθέσεως ολόκληρος ή μαχόμενη ανατολικώς του Αξιού Ελληνική στρατιωτική δύναμις, αναγνωρίσασσα την απελπιστικήν κατάστασιν της, παρέδωσε τα όπλα μετά γενναίαν αντίστασιν».