Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΓΕΝΙΚΟ ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΜΑ...!!! Δείτε τι έλεγε ο «Εθνάρχης» Κωνσταντίνος Καραμανλής για την 21η Απριλίου...!! ΚΑΙ ΠΑΘΕΤΕ ΠΛΑΚΑ,,,!

Δεν θα μπορούσαν φυσικά να έχουν ειπωθεί λόγια καλλίτερα από τις δηλώσεις του «Εθνάρχη» Κωνσταντίνου Καραμανλή, στην συνέντευξή του προς...


Δεν θα μπορούσαν φυσικά να έχουν ειπωθεί λόγια καλλίτερα από τις δηλώσεις του «Εθνάρχη» Κωνσταντίνου Καραμανλή, στην συνέντευξή του προς την εφημερίδα «Le Monde», την 29-11-1967, η οποία και αναδημοσιεύθηκε στην Ελλάδα στις 05-12-1967…..




«Ουδείς είναι εις θέσιν να ανατρέψη ένα υγιές καθεστώς. Δύναται τις να είπη ότι η Δημοκρατία εδολοφονήθη εν Ελλάδι υπό ελεύθερον καθεστώς και ότι οι συνταγματάρχαι δεν έκαμαν άλλο παρά να της δώσουν την χαριστική βολή….. Ένας άλλος κίνδυνος καραδοκούσε. Η πολιτική και ηθική αναρχία...Γνωρίζω επίσης ότι η χώρα συγκλονιζομένη από άγρια πολιτικά πάθη ωδηγείτο προς αδελφοκτόνο σπαραγμό. Υπήρξε κίνδυνος να καταλήξωμεν εις τον κομμουνισμόν. Και ο κίνδυνος αυτός δεν είναι θεωρητικός, εάν ληφθή υπ’ όψιν ότι η Ελλάς υπήρξε δύο φορές το Βιετνάμ της Ευρώπης..»