Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων στη Σρι Λάνκα... Έφτασαν τους 215

Οκτώ εκρήξεις μέσα σε εκκλησίες και ξενοδοχεία στη Σρι Λάνκα σήμερα, Κυριακή του Πάσχα, προκάλεσαν τον θάνατο 215 ανθρώπων --σύμφωνα με νεό...


Οκτώ εκρήξεις μέσα σε εκκλησίες και ξενοδοχεία στη Σρι Λάνκα σήμερα, Κυριακή του Πάσχα, προκάλεσαν τον θάνατο 215 ανθρώπων --σύμφωνα με νεότερο απολογισμό-- και τον τραυματισμό άλλων 450, στη χειρότερη βία που συγκλονίζει τη χώρα μετά τη λήξη του εμφυλίου πολέμου πριν από δέκα χρόνια.




Παρότι δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης, ο πρωθυπουργός Ρανίλ Γουικρεμεσίνγκε δήλωσε ότι θα ζητήσει στήριξη από το εξωτερικό για να διαπιστώσει εάν οι δράστες της επίθεσης συνδέονται με τη διεθνή τρομοκρατία. "Δεν θα επιτρέψουμε η τρομοκρατία να σηκώσει το κεφάλι της στη Σρι Λάνκα. Όλα τα μέτρα θα ληφθούν για να εξαλειφθεί", τόνισε.

Παράλληλα, εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας ανακοίνωσε ότι αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Μπανταρανάικε, 30 χιλιόμετρα από το Κολόμπο, και εξουδετερώθηκε. Ο εκπρόσωπος είπε ότι τα εκρηκτικά βρέθηκαν μέσα σε πλαστικό σωλήνα πάνω σε δρόμο περίπου δύο χιλιόμετρα μακριά από το διεθνές αεροδρόμιο. Τα εκρηκτικά μεταφέρθηκαν σε άλλη τοποθεσία και εξουδετερώθηκαν, πρόσθεσε.

Η αστυνομία ανακοίνωσε την απαγόρευση της κυκλοφορίας στη χώρα έως τις 06.00 τη Δευτέρα για να διευκολύνει τις επιχειρήσεις των υπηρεσιών ασφαλείας.