Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΙΣΛΑΜ 2019... ΕΥΡΩΠΗ: ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΒΡΕΦΗ ΑΠΟ ¨ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ¨ ΠΕΡΙΤΟΜΗΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Την περασμένη εβδομάδα στην Μπολόνια, πέθανε ένα μωρό 5 μηνών, όταν οι γονείς του προσπάθησαν να του κάνουν περιτομή στο σπίτι. Ο ιταλικός ...


Την περασμένη εβδομάδα στην Μπολόνια, πέθανε ένα μωρό 5 μηνών, όταν οι γονείς του προσπάθησαν να του κάνουν περιτομή στο σπίτι. Ο ιταλικός τύπος αναφέρει πως σήμερα ένα ακόμη μωρό πέθανε κατά τον ίδιο τρόπο στην Γένοβα.




Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA αναφέρει πως το νεογέννητο βρέφος πέθανε, όταν η μαμά και η γιαγιά του μωρού προσπάθησαν να του κάνουν σουνέτ στο σπίτι. Τα μεσάνυχτα κλήθηκε ασθενοφόρο αλλά πριν να φτάσει στο σπίτι, το μωρό είχε πεθάνει. Έρευνα διεξάγεται σε βάρος της 25χρονης Νιγηριανής μάνας, όπως και σε βάρος της γιαγιάς του βρέφους.

Τον περασμένο Δεκέμβριο ένα αγόρι δύο ετών και τον Μάρτιο στην Μπολόνια ένα μωρό 5 μηνών, κατά την διάρκεια της τελετής σουνέτ στο σπίτι, τα παιδιά λιποθύμησαν και ακολούθως πέθαναν από μεγάλη αιμορραγία και καρδιακή ανακοπή.

¨ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΓΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΟΥΝΕΤ¨

Η υπουργός υγείας Τζούλια Γκρίλο σε μήνυμα που έγραψε στα σόσιαλ μίντια ανέφερε: ¨Ένα ακόμη παιδί πέθανε λόγω του παράνομου τελετουργικού του σουνέτ στο σπίτι. Το σουνέτ είναι μια επέμβαση στην οποία πρέπει να εφαρμόζονται οι όροι υγείας και υγιεινής. Η ζωή και η υγεία των παιδιών πρωτεύει. Υπάρχουν πρωτόκολλα και γιατροί που βοηθάν τις οικογένειες. Μην κάνετε κάτι τέτοιο στο σπίτι, μην το ρισκάρετε¨.

Αναφέρεται πως στην Ιταλία, υπάρχει μια αύξηση στις επεμβάσεις σουνέτ που κάνουν οικογένειες μουσουλμάνων στο σπίτι. Στα κρατικά νοσοκομεία της χώρας επέμβαση σουνέτ δεν γίνεται αν δεν υπάρχει λόγος υγείας, ενώ στις ιδιωτικές κλινικές το κόστος είναι υψηλό.