Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μην αδιαφορείτε... Επικίνδυνα τα κινητά για τα παιδιά εως 12 ετών! Τι γίνεται με wifi και online παιχνίδια

Τα παραπάνω περιλαμβάνονται στους κανόνες ασφαλούς χρήσης της ασύρματης επικοινωνίας, τις οποίες εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας (ΙΣ...


Τα παραπάνω περιλαμβάνονται στους κανόνες ασφαλούς χρήσης της ασύρματης επικοινωνίας, τις οποίες εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας (ΙΣΑ). Οι οδηγίες ανακοινώθηκαν στο πλαίσιο ημερίδας, με θέμα «Μη Ιονίζουσα Ακτινοβολία και οι Πιθανές Επιπτώσεις της στην Υγεία», η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο από τον ΙΣΑ. Σύμφωνα με τις τοποθετήσεις ειδικών επιστημόνων, οι χρήστες κινητών τηλεφώνων και ασύρματων δικτύων πρέπει να προσέχουν τα εξής: Να μην έχουν το κινητό σε επαφή με το κεφάλι. Να μην κάνουν χρήση κινητού στο αυτοκίνητο, στο τρένο, στο αεροπλάνο ή στον ανελκυστήρα. Χρήση κινητού δεν πρέπει να γίνεται όταν υπάρχουν σε κοντινή απόσταση μικρά παιδιά και έγκυες.





Το κινητό πρέπει να μένει μακριά από το σώμα και όταν χρησιμοποιείται να είναι σε απόσταση από τους άλλους. Δεν πρέπει να τοποθετείται στην τσέπη, ενώ τη νύχτα καλό είναι να κλείνει και να απενεργοποιείται το ασύρματο δίκτυο (Wi-Fi). Mην παίζετε παιχνίδια στο κινητό τηλέφωνο σε online σύνδεση. Βάλτε το σε καθεστώς αεροπορικού ταξιδιού (airplane mode).


Τα ασύρματα δίκτυα (Wi-Fi) εκθέτουν σε ακτινοβολία μικροκυμάτων. Περιoρίστε το Wi-Fi και κάντε χρήση σταθερής - ενσύρματης σύνδεσης. Οταν το σήμα του κινητού δεν είναι καλό, μην τηλεφωνείτε. Αν έχετε πρόσβαση σε σταθερή γραμμή, κάντε χρήση αυτής κατά προτεραιότητα.
Απενεργοποιήστε επιλογές Wi-Fi, Bluetooth και Data όταν δεν χρησιμοποιούνται.



Οι επιπτώσεις από την έκθεση στην ακτινοβολία
Υπόμνημα του καθηγητή Ραδιολογίας Λουκά Μαργαρίτη προς τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά για τις επιπτώσεις της ακτινοβολίας στην υγεία, παρουσιάστηκε στην ημερίδα. Σε αυτό αναφέρεται πως οι επιπτώσεις περιλαμβάνουν αυξημένο κίνδυνο για εμφάνιση καρκίνου, κυτταρικού στρες, αύξηση των επιβλαβών ελεύθερων ριζών, γενετικές βλάβες, δομικές και λειτουργικές αλλαγές του αναπαραγωγικού συστήματος, διαταραχές λειτουργιών μάθησης και μνήμης.
Δημήτρης Καραγιώργος
http://www.ethnos.gr