Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σκηνικό Γ' ΠΠ στο Β.Αιγαίο: Παραλίγο σύγκρουση του αμερικανικού USS Donald Cook με την ρωσική φρεγάτα Admiral Makarov

Παραλίγο να συγκρουστούν η ρωσική φρεγάτα Admiral Makarov (Ναύαρχος Μακάροφ) που έμπαινε στα Στενά για να κινηθεί προς τη Μαύρη Θάλασσα ...


Παραλίγο να συγκρουστούν η ρωσική φρεγάτα Admiral Makarov (Ναύαρχος Μακάροφ) που έμπαινε στα Στενά για να κινηθεί προς τη Μαύρη Θάλασσα με το αμερικανικό αντιτορπιλικό κατευθυνομένων βλημάτων USS Donald Cook, το οποίο είχε την ίδια κατεύθυνση και να συμβεί ένα μείζον επεισόδιο μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων και μάλιστα πολύ κοντά στην ελληνική επικράτεια




Η πορεία των δυο πλοίων ήταν παρόμοια και έπρεπε να υπάρξει συνεννόηση για αλλαγή πορείας.

Όπως αναφέρει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax, στις 8:00 ώρα Μόσχας, δηλαδή 7:00 ώρα Ελλάδας, κι ενώ το αμερικανικό αντιτορπιλικό κατευθυνομένων βλημάτων βγήκε στο Αιγαίο, ακολουθούμενο με διαφορά 10 λεπτών από τη γερμανική φρεγάτα Admiral Essen (Ναύαρχος Έσεν).

Οι Ρώσοι δεν άλλαξαν την πορεία τους

Η σύγκρουση αποφεύχθηκε όταν το αμερικανικό πλοίο που επιχείρησε να επικοινωνήσει με το ρωσικό άλλαξε πορεία

Το USS Donald Cook μπήκε στην Μαύρη Θάλασσα στις 19 Φεβρουαρίου και κατευθύνθηκε στην ουκρανική ακτή και στο λιμάνι της Οδησσού.

Τα ρωσικά ΜΜΕ αργότερα δημοσίευσαν πως μια κορβέτα κλάσης Buyan και ένα κατασκοπευτικό κλάσης Yuri Ivanov ανέλαβαν να το παρακολουθούν.

Ήταν η δεύτερη φορά που το USS Donald Cook μπήκε στην Μαύρη Θάλασσα φέτος.