Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ξεκίνησε η δίκη για το φόνο του πυροσβέστη Χρ. Μαντά από Αλβανούς ληστές σε Super Market

Με τους κατηγορούμενους να είναι απόντες, ξεκίνησε στο δικαστήριο της Πάτρας η δεύτερη δίκη για το φόνο του πυροσβέστη Χρήστου Μαντά, στη ...


Με τους κατηγορούμενους να είναι απόντες, ξεκίνησε στο δικαστήριο της Πάτρας η δεύτερη δίκη για το φόνο του πυροσβέστη Χρήστου Μαντά, στη διάρκεια ληστείας σε σούπερ μάρκετ της οδού Βενιζέλου στην Πάτρα.




Ο άτυχος πυροσβέστης είχε σκοτωθεί προσπαθώντας να αποτρέψει την ληστεία. Η πλευρά της υπεράσπισης αμφισβητεί τα πειστήρια που είχε συγκεντρώσει η ασφάλεια της Πάτρας με το ερώτημα ποιος σκότωσε τον άτυχο πυροσβέστη να ζητά απάντηση.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας πρωτόδικα είχε επιβάλει ποινή ισόβιας κάθειρξης στο νεαρό Αλβανό ο οποίος κατηγορείται πως πυροβόλησε εν ψυχρώ τον άτυχο πυροσβέστη στη διάρκεια της ένοπλης ληστείας που σημειώθηκε στο σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος», στη συμβολή των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Κορίνθου, το μεσημέρι του Σαββάτου, 30 Απριλίου 2011.

Στον δεύτερο Αλβανό, ο οποίος κατηγορείτο μόνο για τις δύο ληστείες, στο σούπερ-μάρκετ και σε περίπτερο των Ζαρουχλείκων, επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης συνολικά 18 ετών.

Το χρονικό




Ήταν παραμονής Πρωτομαγιάς του 2011 όταν δυο άτομα φορώντας γυαλιά ήλιου και τις κουκούλες από τις λευκές μπλούζες τους στο κεφάλι εισέβαλαν στο σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος» που βρίσκεται στη συμβολή της Ελευθερίου Βενιζέλου με την οδό Κορίνθου. Κρατώντας ένα πιστόλι κατευθύνθηκαν αμέσως στο χώρο που βρίσκονται τα τέσσερα ταμεία και άρπαξαν από τις εργαζόμενες των τριών ταμείων περίπου 3.000 ευρώ.

ο 59χρονος πυροσβέστης Χρήστος Μαντάς. Βλέποντας από τη τζαμαρία του καταστήματος την εξέλιξη της ληστείας, επέστρεψε στο αυτοκίνητο που είχε σταθμεύσει στο πάρκιγκ του καταστήματος, πήρε ένα ρόπαλο και μπαίνοντας από την κύρια είσοδο επιχείρησε να ακινητοποιήσει τους δράστες.

Ο ένας από τους ληστές έστρεψε το όπλο του προς τον 59χρονο , τον οποίο πυροβόλησε τρεις φορές . Στη συνέχεια οι δράστες τράπηκαν σε φυγή με ένα μαύρο δίκυκλο μικρού κυβισμού .

Ο 59χρονος διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, αλλά δεν τα κατάφερε αφού εξέπνευσε κατά τη μεταφορά του.



Πηγή: patrastimes.gr