Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ISIS… το τέλος! «Έπεσε» το τελευταίο οχυρό των τζιχαντιστών! Τι λέει το Fox News...

Διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως απελευθερώθηκε το τελευταίο οχυρό του ISIS. Δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ανακοίνωση. Πληροφορίες πως έ...



Διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως απελευθερώθηκε το τελευταίο οχυρό του ISIS. Δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ανακοίνωση. Πληροφορίες πως έχουν σταματήσει οι βομβαρδισμοί. Δείτε τις πρώτες εικόνες από το σημείο.



Οι φανατικοί μαχητές του Ισλαμικού Κράτους είναι πια παρελθόν. Αυτό αναφέρουν διεθνή μέσα ενημέρωσης με έκτακτα δελτία τα τελευταία λεπτά. Οι πληροφορίες λένε πως το τελευταίο «οχυρό» του ISIS στην Συρία έχει, πλέον, «πέσει»…

Σε ζωντανή μετάδοση από την Συρία, δημοσιογράφος του Fox News μεταφέρει πως στο σημείο εδώ και ώρα επικρατεί «ησυχία». Κι όταν λέει «ησυχία» εννοεί πως δεν «πέφτουν», πλέον βόμβες, δεν ακούγονται πυροβολισμοί.

Δείτε τις εικόνες



Τι λέει το Fox News για τον ISIS

Επίσημη ενημέρωση ακόμη δεν υπάρχει. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο, το χωριό Baghouz, στην Συρία, που αποτελούσε το τελευταίο «προπύργιο» των τζιχαντιστών, έχει πια απελευθερωθεί.




Είναι η πρώτη φορά εδώ και πέντε ημέρες που είμαστε στην Συρία, που οι βομβαρδισμοί έχουν σταματήσει και οι πυροβολισμοί έχουν εξαφανιστεί. Γίναμε μάρτυρες του τέλους του Χαλιφάτου. Η σκληρή αυτοκρατορία που κάποτε είχε έναν «στρατό» οκτώ εκατομμυρίων ανθρώπων, είναι πια παρελθόν.

Τα στρατεύματα εδώ κατεβάζουν τις μαύρες σημαίες του ISIS. Οι σημαίες δεν κυματίζουν πια στην πόλη, προκαλώντας τον τρόμο», μεταδίδει το Fox.

Ήταν «οχυρό»… όνομα και πράγμα

Το Fox μεταδίδει ακόμη πως στο σημείο, κανείς βλέπει τις τελευταίες ώρες μόνο αμερικανούς στρατιώτες, οι οποίοι επιτέθηκαν από τρία διαφορετικά σημεία στους τελευταίους τζιχαντιστές που είχαν απομείνει στην συγκεκριμένη πόλη.

Οι φανατικοί μαχητές του ISIS υποχώρησαν, σπίτι – σπίτι, σκηνή – σκηνή, κοντά στον Ευφράτη. Μέσα στην πόλη Baghouz, είναι εύκολο κανείς να διακρίνει πώς κρύβονταν για τόσο καιρό, σχολιάζει το αμερικανικό δίκτυο.

Για να συνεχίσει: «Όχι μόνο σε τούνελ, αλλά και σε εκατοντάδες μικρές τρύπες στο έδαφος καλυμμένες με μουσαμάδες, οι οποίες «δένουν» εκπληκτικά με τα χρώματα του εδάφους.