Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ...!!! Επιτροπή για fake news στο Διαδίκτυο συστήνει η Κομμουνιστική κυβέρνηση

ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΕΒΑΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ.... Η συγκρότηση επιτροπής για έλεγχο των fake news...



ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΕΒΑΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ.... Η συγκρότηση επιτροπής για έλεγχο των fake news στο διαδίκτυο στις επικείμενες εκλογές προβλέπεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που κατατέθηκε στη Βουλή.




Συγκεκριμένα, με το άρθρο 105 συνίσταται στο υπουργείο Εσωτερικών, Εθνικό Εκλογικό Δίκτυο, ως ενιαίο κέντρο συντονισμού για θέματα που σχετίζονται με τη χρήση του Διαδικτύου και των λοιπών ΤΠΕ στις εθνικής εμβέλειας εκλογικές διαδικασίες και τις υποδομές και πληροφοριακά συστήματα των φορέων που είναι αρμόδιοι για την διεξαγωγή τους.

Το Εθνικό Εκλογικό Δίκτυο αποτελείται από το Δίκτυο Διαχείρισης Περιστατικών Ασφαλείας και από την Επιτροπή για την Ορθή Χρήση του Διαδικτύου στις Εκλογικές Διαδικασίες. Η επιτροπή αυτή, όπως επισημαίνεται στο σχέδιο νόμου, "παρακολουθεί τη χρήση του Διαδικτύου στις εκλογικές διαδικασίες εθνικής εμβέλειας και εισηγείται προς τους συναρμόδιους Υπουργούς την υιοθέτηση κανονιστικών ρυθμίσεων προς την κατεύθυνση της πρόληψης ψευδών ειδήσεων του σεβασμού των προσωπικών δεδομένων των πολιτών και της διαφάνειας στη χρήση του διαδικτύου για την προεκλογική προβολή των πολιτικών κομμάτων και των υποψηφίων".