Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μήνυμα Νετανιάχου στον Ερντογάν: «Το ισραηλινό ναυτικό θα προστατέψει τον EastMed»

To ισραηλινό ναυτικό θα προστατέψει τον αγωγό φυσικού αερίου από το Ισραήλ προς την Ευρώπη, ανέφερε ο πρωθυπουργός της χώρας Μπέντζαμιν ...


To ισραηλινό ναυτικό θα προστατέψει τον αγωγό φυσικού αερίου από το Ισραήλ προς την Ευρώπη, ανέφερε ο πρωθυπουργός της χώρας Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Ειδικότερα, με ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Twitter, o κ. Νετανιάχου τόνισε πως «σε μερικές ημέρες, οι ηγέτες της Κύπρου και της Ελλάδας θα έλθουν εδώ, μαζί με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Πομπέο, προκειμένου να προχωρήσουμε με τον αγωγό αερίου από το Ισραήλ προς την Ευρώπη μέσω αυτών των χωρών.




»Το ναυτικό θα προστατέψει επίσης αυτό τον αγωγό».

Ο υποθαλάσσιος αγωγός EastMed είναι μια ιδέα του Μπέντζαμιν Νετανιάχου και πάνω σε αυτόν οικοδομήθηκε πριν σχεδόν μια δεκαετία η συμμαχία Ελλάδας – Ισραήλ.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, δεινός γεωπολιτικός παίκτης και άριστος γνώστης της ιστορίας, έχει καταστήσει σαφές ότι δεν θα επιτρέψει ποτέ στην Τουρκία να ελέγξει τις βαλβίδες των αγωγών που θα μεταφέρουν το φυσικό αέριο της Ανατολικής Μεσογείου στην Ευρώπη.

Η Τουρκία εναντιώνεται στον EastMed και μαζί της οι ισλαμιστές της Γάζας.

Η Τουρκία δεν θέλει τον EastMed διότι θα είναι ένας αγωγός που δεν θα μπορεί να ελέγχει, αφού δεν θα περνά από το έδαφός της.

Η Τουρκία και τα φερέφωνά της στην κατεχόμενη Κύπρο επιμένουν ακόμα και αυτή τη στιγμή το φυσικό αέριο να μεταφερθεί με αγωγό μέσω Τουρκίας.

Ο EastMed όμως δεν είναι απλά ένα έργο μεταξύ Ελληνισμού και Εβραϊσμού, που θα σφραγίσει την αιώνια συμμαχία των δύο αρχαίων εθνών.

Στον EastMed έχουν «κολλήσει» και οι Αιγύπτιοι όπως και άλλοι Άραβες της περιοχής που θέλουν να είναι μέρος αυτής της σπουδαίας συμμαχίας.

Ο EastMed απολαμβάνει της «ευλογίας» των ΗΠΑ και της υποστήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είναι ο αγωγός που θα εγγυάται την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης και θα προστατεύεται από τα δυτικά έθνη της περιοχής και τους συμμάχους τους.

Θα αποτελέσει την εναλλακτική οδό τροφοδοσίας της Ευρώπης με φυσικό αέριο, που αυτή τη στιγμή εξαρτάται στο μεγαλύτερο βαθμό από τη Ρωσία.

Οι ενωμένοι στόλοι Ελλάδας, Ισραήλ, Αιγύπτου και ο στόλος που ναυπηγεί τώρα η Κύπρος σε ισραηλινά ναυπηγεία, θα είναι η αρμάδα που θα προστατεύει τον EastMed.

Αυτή η ανίκητη αρμάδα θα εξαλείψει και την οθωμανική πειρατεία στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η δήλωση του Μπεντζαμίν Νετανιάχου έχει έναν αποδέκτη, τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και το ισλαμικό καθεστώς της Τουρκίας.